Haberler

Belediye 12. Üs'sün Elektriğini Kesti

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından başlayan demokrasi nöbeti ile ilgili basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından başlayan demokrasi nöbeti ile ilgili basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Başkan Çelik, olayı "100 yıllık bir olay", milletin direnişini de "100 yıllık bir zafer" şeklinde değerlendirerek, 12. Üs'sün elektriklerinin kesildiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sümer Bahçe Tesislerinde basın mensupları ile bir araya geldi. Değerlendirmelerine 15 Temmuz akşamı yaşananları anlatarak başlayan Başkan Çelik, haberi alır almaz AK Parti İl binasına gittiğini, ilk değerlendirmelerin ardından da valiliğe geçtiklerini söyledi. Valilikteki ilk değerlendirmelerden sonra Emniyet Müdürlüğü'ne geçtiklerini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Valimiz, Emniyet Müdürümüz ve Jandarma Komutanımızla değerlendirmeler yaptık. Bu sırada Cumhurbaşkanımızın halka yönelik çağrısıyla birlikte bizler de sosyal medya, SMS ve diğer yollarla halkımıza çağrıda bulunduk. Hamdolsun meydanda çok kısa bir sürede bir araya geldik. Türkiye'de en seri şekilde toplanan il Kayseri oldu. Valilik ve Emniyet Müdürlüğünde yaptığımız toplantılarda güvenlik açısından alınması gereken önlemler için üzerimize düşen vazifeler vardı. Bu kapsamda tüm birimlerimizdeki iş makinelerimizi Emniyet Müdürlüğü binası ve söylenen diğer yerlere gönderdik" dedi.

15 Temmuz akşamı 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nın elektriklerini kestiklerini de dile getiren Çelik, 12. Üs'sün darbeciler için önemli bir birlik olduğunu belirtti. Yaptıkları tüm çalışmaları vatanın bekası için bir görev olarak gördüklerini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, bu çalışmaların ardından da hemşehrileriyle birlikte sabaha kadar demokrasi nöbetine katıldığını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, darbe girişiminin ertesinde ise birlik beraberlik görünümünün daha da pekiştirilmesi için TBMM'deki ortak bildiri gibi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de ortak bir bildiriye imza attıklarını söyledi. AK Parti Genel Merkezi'ne de konuyu ilettiklerini ve bu girişimin takdir gördüğünü ifade eden Başkan Çelik, "Büyükşehir Belediye Meclisi olarak ortak bir açıklama yaptık. Ortak bildiri için tüm partilere teşekkür ediyorum. Meclis toplantımıza AK Parti, MHP ve CHP ile başkanlarımız da katıldı. Birlikte güzel bir fotoğraf verdik. Ardından STK'larımızın da ortak bir açıklama yapması için girişimlerde bulunduk. Onlar da ortak bir açıklama yaptılar" diye konuştu.

"Belediye çalışmalarını da aksatmıyoruz""

Bir taraftan demokrasi nöbetini sürdürerek bu yöndeki çalışmaları yaparken belediye hizmetlerini de aksatmadıklarını belirten Başkan Mustafa Çelik, "Belediyemiz bürokratlarıyla toplantılar yaptık. Yatırımcı kuruluşlarımız ve diğer birimlerimizin yapacaklarını planladık. Geçen hafta toplu taşımayla ilgili de önemli bir toplantı yaptık. Tüm Türkiye'de ses getirecek bir çalışma yapıyoruz. Bir ay daha üzerinde çalışarak kamuoyuna açıklayacağız" dedi.

Demokrasi nöbeti tutan halkın ihtiyaçlarına yönelik de çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halkımızın meydana rahatlıkla gelmesiyle ilgili raylı sistem ve belediye otobüslerimizin saat 17.00'den sonra ücretsiz olması uygulamamıza devam ediyoruz. Ayrıca meydanda toplanan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmaları ilk günden beri merkezdeki Melikgazi, Kocasinan ve Talas belediye başkanlarımız ile birlikte yaptık. Başkanlarımızdan Allah razı olsun. Ellerinden geleni yaptılar. Bu hizmetlerimiz hala kesintisiz sürüyor."

Başkan Mustafa Çelik, meydandaki demokrasi nöbetine bazı sanatçıların da katılmasına vesile olduklarını da belirtti ve demokrasi nöbetine ikinci bir emre kadar devam edeceklerini kaydetti. Bu sırada belediye hizmetlerinin yanı sıra şehir merkezindeki askeri alanların şehir dışına taşınmasıyla ilgili devlet yetkililerinin alacağı karar doğrultusunda Kayseri'deki birliklere ilişkin envanter çalışması yaptıklarını da belirten Başkan Çelik, Ankara'nın talep etmesi halinde çalışmayı hazır hale getirmek istediklerini söyledi.

"Tarihi bir olay"

15 Temmuz'da yaşananların demokrasi tarihinde görülen 100 yıllık bir olay olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, "Bu olay aynı zamanda 100 yıllık bir zaferdir. Bu zaferin kazanılmasında 100 yılın lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ve milletiyle birlikte oluşu birinci etkendir. İkinci etken parti farkı gözetmeksizin tüm halkımızın karşı koyması, üçüncü etken de Rabbimizin yardımı olmuştur" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, belediye personeline yönelik bir operasyon olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine şöyle konuştu:

"Biz 17-25 Aralık kalkışmasından sonra bu çalışmalara zaten başladık. İki senedir güvenlik birimlerimizden gelen bilgileri ve kendi istihbaratımızı değerlendiriyoruz. Yapılması gereken her işi de yapıyoruz. Bu konuyla ilgili tüm birimlerimizle istişare ettik. Gereğiniz de yaptık, yapıyoruz."

Demokrasi nöbetlerinde kendisini en çok etkileyen olayla ilgili bir soruyu da cevaplayan Başkan Çelik, en çok Ovakent'ten demokrasi nöbetine gelen ve elinde oklavası ile darbecilere karşı çıkan Hatice Çolak adlı teyzenin kendisini etkilediğini belirtti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Çelik AK Parti Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title