Haberler

Beldede Çekirge İstilası

Kütahya'nın Simav İlçesi'nin çekirgelerin istilasına uğrayan Bahtıllı Beldesi'nde oturanlar yetkililerden yardım istedi.

Kütahya'nın Simav İlçesi'nin çekirgelerin istilasına uğrayan Bahtıllı Beldesi'nde oturanlar yetkililerden yardım istedi.

Simav'a 20 kilometre uzaklıktaki 570 nüfuslu Bahtıllı Beldesi ve çevresindeki 2 kilometrelik alanını çekirgelerin istila etmesi tedirginlik yarattı. Çekirgeler, beldedeki tarım arazilerindeki ürünlere zarar verirken, yöree oturanlar İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü başta olmak üzere yetkililerden bölgede ilaçlama çalışması başlatılmasını istedi. Atatürk Mahallesi Muhtarı Yusuf Özdemir, beldelerinde ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Çekirgeler, yeşil olarak ne varsa mahfediyor. Yetkililerden çekirge istilasına karşı acil önlem almalarını istiyoruz. Kendi çabalarımız yetersiz kalıyor" dedi. Çiftçi Mustafa Erkul, "Çekirgeler salatalık, nohut ve buğday tarlalarımızı mahvetti. İki kere bostan aşıladım ama gel gör ki yeşillik diye bir şey kalmadı. Korkumuz çekirgelerin bağlarımıza kadar inmeleri. Eğer bir an önce önlem alınmazsa bütün emeğimiz boşa gidecek. Kışın yiyecek bulamayacağız" diye konuştu. Sulama Kooperatifi Başkanı Nurullah Sert de bir an önce önlem alınmasını istedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ise iki kez ilaçlama çalışması yapıldığına dikkat çekerken, "Çekirgeye karşı en sağlıklı mücadele bijolojik mücadele. Hindi alıp bölgeye salarsanız kısa sürede çekirge sayısında düşüş olduğunu göreceksiniz. İlaçlama ilk başlarda etkili oluyor ama bir süre sonra ilaca karşı direnç kazanıyorlar. İlaçlar etkili olmuyor" dedi. - Kütahya / Simav

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bahtıllı Kütahya Simav Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title