Haberler

    Belçikalı Lokanta Sahibinden Tehdit: "Erdoğancıları..."

    Belçika’nın başkenti Brüksel’de büyük bir lokanta işleten Mehmet Yalçın isimli Türk vatandaşı, kimliği belirsiz bir Belçikalının iş yerini arayarak kendilerini “Erdoğancıları istemiyoruz” diye tehdit ettiğini iddia etti.

    Belçika'nın başkenti Brüksel'de büyük bir lokanta işleten Mehmet Yalçın isimli Türk vatandaşı, kimliği belirsiz bir Belçikalının iş yerini arayarak kendilerini "Erdoğancıları istemiyoruz" diye tehdit ettiğini iddia etti.

    Brüksel'in turistik ve işlek mahallesinde yaklaşık dokuz yıldır işlettiği lokantayla tanınan Mehmet Yalçın, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, aldığı tehdit yüzünden tedirgin olduğunu ve birkaç gündür mekanını kapalı tuttuğunu ifade etti.

    Akşam müşterilerin baya kalabalık olduğu bir zamanda bir telefon geldiğini söyleyen Türk esnaf, "Telefonu önce garson aldı. Siz Türkleri buradan kovacağız. Tayyip'i Avrupa istemiyor" gibi telefondaki Belçikalı bir konuşma yapmış." dedi.

    Daha sonra garsonun kendisini çağırdığını belirten Mehmet Yalçın, 'Telefonu alınca bana 'sen Türk müsün?' diye sordu. 'evet' dedim. Sonra bana 'Biz Türkleri burada istemiyoruz' dedi. Ben kendisine 'beyefendi, biz burada vergimizi ödüyoruz, çocuklarımız burada eğitim görüyor, biz artık buralıyız' dedim. Bana 'Sorun o değil. Sorun, siz Türksünüz ve hiçbirinizi istemiyoruz' dedi." diye konuştu. O an biraz korktuğunu dile getiren Mehmet Yalçın, Belçikalı vatandaşa, "Ben Erdoğan'ı severim veya sevmem, o sizin sorununuz değil" dediğini ancak Belçikalı vatandaşın kendisine, "Yok, sizi burada istemiyoruz" diyerek küfürler ettiğini, böyle tepkiler yüzünden korktuklarını vurguladı.

    Türk lokantacı, demokrasinin beşiği olan bir ülkede böyle bir durumun kabul edilemez olduğunu ifade eden Yalçın, tehdit ve küfürler yüzünden suç duyurusunda bulunduklarını da sözlerine ekledi.

    Kaynak: DailyMotion.com / Yaşam

    Türkiye Gazetesi Mehmet Yalçın Brüksel Belçika Yaşam Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title