Haberler

Belçikalı Gazeteciler Emirdağ'da Milli Takımlarını Destekledi

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, 'Türk İş Gücü Göçü'nün 50'inci yıl dönümünde Belçikalı gazetecileri Belçika'ya en çok gurbetçi gönderen Afyonkarahisar'ın Emirdağ İlçesi'nde ağırladı. Belçikalı gazeteciler, Belçika Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nda Cezayir ile oynadığı maçı izledi.

Afyonkarahisar ve Emirdağ'da gurbetçilerle görüşen Belçikalı gazeteciler, Belçika Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nda Cezayir ile oynadığı maçı Emirdağ İlçe Meydanı'nda izledi. Maçı gazetecilerle birlikte Emirdağ Belediye Başkanı MHP'li Uğur Serdar Kargın, Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz, Basın Yayın ve Enformasyon Afyonkarahisar İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı ve Davulga Belediye Başkanı Salih Gündoğan da izledi. Belçikalı gazetecilerin yüzlerini Belçika bayrağının renkleri olan sarı, kırmızı ve siyaha boyadığı maç için ilçe meydandaki bir mağazanın televizyonu dışarıya taşındı. Belçika ve Türk bayraklarının mağazaların camlarına yapıştırıldığı maç esnasında yabancı gazetecilere çay ikram edildi. Belçikalıların maç keyfi, 25'inci dakikada Cezayir'in penaltıdan bulduğu golle yerini sıkıntı ve stres dolu dakikalara bıraktı.

GALİBİYET SEVİNCİ

Maçın favorisi olarak gösterilen Belçika'nın ataklarında hop oturup hop kalkan Belçikalı gazeteciler, 70'inci dakikada Marouane Fellaini'nin attığı golle büyük sevinç yaşadı. Galibiyet için totem yaparak yer değiştiren Belçikalı heyet, 80'inci dakikada Dries Mertens'in golüyle coştu. Emirdağlı gurbetçilerin gol ve galibiyet sevincine katıldığı maç sırasında, Türk kökenli Belçikalı gazeteciler birbirleriyle röportaj yapmayı da ihmal etmedi.

ORTAK SEVİNÇ

Maçın kendileri için iyi başlamadığını ancak atılan gollere keyifli bir maç izlediklerini anlatan Le Soir gazetesinden Ann-Charlotte Bersipon, Belçika'nın galibiyetinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Maç sırasında önünde oturan Türk asıllı Belçikalıların gollere daha çok sevindiğini ve daha heyecanlı olduğunu fark ettiğini de ifade eden Bersipon, bu durumun kendilerini daha da mutlu ettiğini söyledi.

Türkiye ziyaretiyle göçün 50'inci yılında kültürel kaynaşmanın ne boyutta olduğunun görülmesini arzuladıklarını anlatan Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz ise Belçika'nın Dünya Kupası'ndaki ilk maçının Emirdağ'da izlenmesinin göç tarihinde önemli bir yer tutacağını belirtti.

Temaslarını Ankara ve İstanbul'da sürdürecek Belçika heyetinde yer alan L'avenir gazetesinden Philippe Leruth, La Libre Belgique gazetesinden Christophe Lamfalussy, Le Soir gazetesinden Ann-Charlotte Bersipon, de Standaard gazetesinden Evita Neefs, AVS TV televizyonundan Karel Dick ve Stuart Peter, VRT TV televizyonu Türkiye temsilcisi Dirk Vermeiren, Radio Centrum radyosundan Sven de Coninck ile Gent Belediye Meclis Üyesi Flaman Bölgesi koordinatörü İlknur Cengiz yer alıyor. - Afyonkarahisar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk İş Belçika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title