Haberler

Belçikalı Gazeteciler, Dünya Kupası Heyecanını Emirdağ'da Yaşadı

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, 'Türk İş Gücü Göçü'nün 50'inci yıl dönümünde Belçikalı gazetecileri Belçika'ya en çok gurbetçi gönderen Emirdağ'da ağırladı.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, 'Türk İş Gücü Göçü'nün 50'inci yıl dönümünde Belçikalı gazetecileri Belçika'ya en çok gurbetçi gönderen Emirdağ'da ağırladı. İki gündür Afyonkarahisar ve Emirdağ'da gurbetçilerle görüşen Belçikalı gazeteciler, Belçika Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nda Cezayir ile oynadığı maçı da Emirdağ İlçe Meydanı'nda izledi. Belçikalı gazetecilerin yüzlerini Belçika bayrağının renkleri olan sarı, kırmızı ve siyah renklere boyadığı maç için ilçe meydandaki mağazalardan birinin televizyonu dışarıya taşındı. Belçika ve Türk Bayrakları'nın mağazaların camlarına yapıştığırıldığı maç esnasında yabancı gazetecilere Türk çayı ikram edildi. Belçikalılar'ın maç keyfi 25'inci dakikada Cezayir'in penaltıdan bulduğu golle yerini sıkıntı ve stres dolu dakikalara bıraktı.

Maçın favorisi olarak gösterilen Belçika'nın ataklarında hop oturup hop kalkan Belçikalı gazeteciler, 70'inci dakikada Marouane Fellaini'nin attığı golle büyük sevinç yaşadı. Galibiyet için totem yaparak yer değiştiren Belçikalı heyet, 80'inci dakikada Dries Mertens'in golüyle coştu. Emirdağlı gurbetçilerin gol ve galibiyet sevincine katıldığı maç sırasında, Türk kökenli Belçikalı gazeteciler birbirleriyle ropörtaj yapmayı da ihmal etmedi. Emirdağ'daki Belçika-Cezayir maçını Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz, Basın Yayın ve Enformasyon Afyonkarahisar İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı ve Davulga Belediye Başkanı Salih Gündoğan izledi. Temaslarını Ankara ve İstanbul'da sürdürecek Belçika heyetinde; L'avenir Gazetesi'nden Philippe Leruth, La Libre Belgique gazetesinden Christophe Lamfalussy, Le Soir gazetesinden Ann-Charlotte Bersipon, de Standaard gazetesinden Evita Neefs, AVS TV televizyonundan Karel Dick ve Stuart Peter, VRT TV televizyonu Türkiye temsilcisi Dirk Vermeiren, Radio Centrum radyosundan Sven de Coninck ile Gent Belediye Meclis Üyesi Flaman Bölgesi koordinatörü İlknur Cengiz yer alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk İş Cezayir Belçika Emirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title