Haberler

Belçika İçişleri Bakanı Türk Esnafı Ziyaret Etti

Bakan KEBAP PİŞİRDİ, ALIŞVERİŞ YAPTI Belçika Başbakan Yardımcısı ve İçişleri ile Fırsat eşitliği Bakanı Joelle Milquet, Brüksel'de Türk esnafı ziyareti sırasında alış veriş yaptı ve Adana kebap pişirdi.

Bakan KEBAP PİŞİRDİ, ALIŞVERİŞ YAPTI

Belçika Başbakan Yardımcısı ve İçişleri ile Fırsat eşitliği Bakanı Joelle Milquet, Brüksel'de Türk esnafı ziyareti sırasında alış veriş yaptı ve Adana kebap pişirdi. Türk esnafları gezen Bakan Joelle Milquet kendisine gösterilen yakın ilgiden çok memnun kaldı, ikram edilen ayranı çok beğendi.

Türk esnafların sorunlarını dinleyen Bakan Joelle Milquet'e daha çok park sorunu ve yaşanan ayrımcılıklardan şikayetleri dile getirdiler.

'AYRIMCILIĞA KARŞIYIM, GÖÇÜN 50. YILINI KUTLARIM'

Brüksel'de Türk esnaf ziyaretinden sonra DHA'ya konuşan Bakan Joelle Milquet 'Türk esnaflarını ziyaret ettik, şikayetleri ırkçılıkla ilgiliydi, biz ırkçılığa ve ayrımcılığa karşıyız, bununla mücadele ediyoruz. Gördüğünüz gibi miks bir ekiple çalışıyorum ve ayrımcılığa karşıyım. Belçika'ya göçün 50. Yılını kutluyorum ve burada artık Türkler yabancı değiller kendi ülkeleri, iyi bir işleri ve yaşamları var' dedi.

'EĞİTİM CİDDİ BİR SIKINTI, İŞSİZLİK BÜYÜK SORUN'

Esnafların sorunlarını dinledikten sonra DHA'ya konuşan Brüksel bölge Milletvekili adayı Orhan Liman 'Benim projelerim şu şekilde, daha öncede söylediğim gibi uyum ve katılımla ilgili projelerim var. Bizim toplumumuzda iş konusunda toplumumuzun çektiği sıkıntıları biliyorum. Eğitim daha ciddi bir sıkıntı, diğer mahallede okuyan gençlerin yüzde yetmişi lise okuyor. Schaerbeek ve Saint Josse oturan gençlerin yüzde otuzu lise okuyor, yüzde yetmişi teknik okula gidiyor. Eğitimle ilgili sıkıntıları giderip, nerede eksik olunduğuna bakıp giderilmesi gerekiyor. Brüksel genelinde bir çöp sıkıntımız da var. Esnaf ve vatandaşlardan gelen şikayetler arasında işsizlikte vardı, Ciddiye alınacak olan ilk konunun da işsizlik konusu diye düşünüyorum. Ben bildiğiniz gibi burada özellikle Türk toplumuna 30 senedir yardımcı oldum, bu konuda bana 30 senedir müşterilerim itimat etti, bunun devamı olaraktan vatandaşlarımızın desteklerini bekliyorum' diye konuştu.

'TEK TÜRK BAYAN MİLLETVEKİLİYİM'

Brüksel bölge parlamentosunda, tek başörtülü ve Tek Türk kadın Milletvekili olan Mahinur Özdemir DHA'ya yaptığı açıklamada 'Bakanımız çok memnun oldu, hem iç işleri ve hem eşit haklardan sorumlu Bakan olduğu için, ayrımcılıkla yaptıkları mücadeleden bahsetti. Esnaflarda, Bakan'da memnun oldu, çay, kahve ikramlarında bulundular. Brüksel parlamentosunun tek Türk kökenli bayan milletvekiliyim, bu dönemde tekrar hem, bayanlarımızdan, hem gençlerimizden, aslında bütün vatandaşlarımızdan destek bekliyorum, güzel bir kampanya olsun istiyorum ve tüm adaylara başarılar diliyorum' dedi.

Brüksel'de Türk esnafı ziyaret eden Bakan Joelle Milquet gördüğü ilgiden memnun oldu ve gülerek ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Brüksel Belçika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title