Haberler

Belçika Grand Prix'inde Zafer Lewis Hamilton'ın

İstanbul-dha formula 1'de sezonun on birinci yarışı olan Belçika Grand Prix'inde Mercedes AMG Petronas duble yaparak bir yarış aradan sonra tekrar podyumun zirvesine yerleşti.

İstanbul-dha

formula 1'de sezonun on birinci yarışı olan Belçika Grand Prix'inde Mercedes AMG Petronas duble yaparak bir yarış aradan sonra tekrar podyumun zirvesine yerleşti. Pilotlar sıralamasında lider konumunda olan Lewis Hamilton ilk sırayı alırken, Nico Rosberg de yarışı ikinci sırada tamamladı.

Formula 1'de sezonun ikinci yarışı Belçika Grand Prix'i ile başladı. Yaklaşık bir aylık aranın ardından Mercedes AMG Petronas, Formula 1'e duble ile geri döndü. Bir önceki yarış olan Macaristan Grand Prix'inde podyumda yer alamayan Mercedes AMG Petronas, Belçika'da ise Hamilton ila zirveye yerleşirken Rosberg ile de ikinciliğin sahibi oldu.

44 tur sonunda birinci olan Lewis Hamilton, aldığı 25 puanla 227 puana ulaşarak pilotlar sıralamasındaki liderliğini korurken, Nico Rosberg ile arasındaki farkı da 28'e çıkartmayı başardı. Yarıştaki ikincilikle birlikte 18 puanı kazanan Nico Rosberg ise 199 puana ulaşarak ikinciliği sürdürüyor.

Mercedes AMG Petronas takımlar sıralamasında da liderliğini koruyor. Belçika Grand Prix'inde elde edilen 43 puanla Mercedes AMG Petronas zirvede 426 puanla yer alırken, en yakın rakibiyle arasındaki puan farkı ise 184 oldu.

Formula 1 sezonunun 12. yarışı 4-6 Eylül 2015 tarihleri arasında İtalya'da düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen İtalya Grand Prix'inde Mercedes AMG Petronas pilotlarından Lewis Hamilton ilk sırayı alırken, Nico Rosberg de ikinci olmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lewis Hamilton Formula 1 Mercedes Belçika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title