Haberler

Belçika'dan Kosovalı'lara "Sığınma" Uyarısı

Belçika Sığınma ve Göç Müsteşarı Theo Francken, ülkelerini terk ederek Belçika'ya göç eden Kosovalı'lara bu ülkede sığınma izni verilmeceğini açıkladı.

Belçika Sığınma ve Göç Müsteşarı Theo Francken, ülkelerini terk ederek Belçika'ya göç eden Kosovalı'lara bu ülkede sığınma izni verilmeceğini açıkladı.

Francken, Kosova'nın başkenti Priştine'deki temasları kapsamında, İçişleri Bakanı Skender Hyseni ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Francken, Belçika'nın ülkedeki Kosovalı kaçak göçmenlere sığınma izni vermeyeceğini belirterek, "Belçika'da, Kosova ve diğer Balkan ülkelerinden çok sayıda kaçak göçmen olduğu doğru ancak bu kişilere ülkemizde sığınma izni verilmeyecek. Çünkü onlar gerçekten mülteci değiller" diye konuştu.

Belçika'da yasa dışı kalan Kosovalı'ların tespit edilip Kosova'ya geri gönderileceğini de aktaran Francken, "Belçika, Kosova'nın dostudur ancak son dönemde ülkemize gelen kaçak göçmenler sığınmacı değiller. Bu nedenle de onlara sığınma izni verilmeyecek" dedi.

Kosova İçişleri Bakanı Hyseni de Belçikalı yetkililerden sığınma taleplerinin değerlendirilmesi sürecini hızlandırmaları talebinde bulunduklarını belirterek, "Schengen ülkelerinden sığınma izni alınmasının şansı yok. Bu nedenle yeniden vatandaşlara göç etmemeleri çağrısında bulunuyorum. Göç ettikleri takdirde yola çıktıklarından daha fakir olarak geri dönecekler" uyarısında bulundu.

Belçika'nın Priştine Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Francken'in üç gün boyunca Kosova'da temaslarda bulunacağı, Kosovalı'ların Avrupa ülkelerine göçünün önüne geçmek için çeşitli görüşmeler gerçekleştireceği bildirildi.

Kosova'dan AB ülkelerine göç

Son günlerde Kosova'dan Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yoğun bir şekilde göç eden vatandaşlar, Sırbistan üzerinden yasa dışı yollarla Macaristan'a giriyor. Bazı Kosova vatandaşları Macaristan'da kalıp burada sığınma başvurusunda bulunurken, bazıları da buradan diğer AB ülkelerine gidiyor.

Son üç ayda, Kosova'dan AB ülkelerine 50 binden fazla vatandaşın göç ettiği tahmin ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Priştine Belçika Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title