Haberler

Belçika'dan Gelen Öğrencilerden Köy Okuluna Ziyaret

Güncelleme:

Belçika'nın Liege bölgesinde Türk kökenli çocuklara İslam dini ve Türk dili alanında eğitim veren Altın Çocuklar Derneği Karaman Kızılyaka Köyü İlkokulu'nu ziyaret etti.

Belçika'nın Liege bölgesinde Türk kökenli çocuklara İslam dini ve Türk dili alanında eğitim veren Altın Çocuklar Derneği yöneticileri ve öğrencileri, Karaman merkeze bağlı Kızılyaka Köyü İlkokulu'nu ziyaret etti.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'de ve dünyada barışa çok ihtiyacın olduğunu belirtti.

Belçika'dan Karaman'a gelen öğrencilere bu davranışlarından dolayı teşekkür eden Sultanoğlu, "Bu dönemde gerek geldiğiniz yer Belçika'da olsun gerek Avrupa'nın başka kentlerinde olsun bizim de yaşadığımız bugünkü sıkıntıları birlikte yaşıyoruz. Bu sorunlar insanlığın sorunu. Birlikteliğimizi pekiştirmek adına bir arada bulunmaktan çok memnunuz. Belçika'dan buraya gelmeniz çok hoş bir davranış. Bu çok takdire şayan bir hareket. Bundan dolayı dernek başkanımıza, öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Altın Çocuklar Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Arife Beyhan Gültekin ise derneğin Belçika'da doğmuş, büyümüş çocuklara İslam dinini, Türk dilini, adetleri öğretmek amacıyla kurulduğunu belirterek, "Avrupa'da olmayan imkanları biz burada gördük. Belçika'da doğdum, büyüdüm, çocuklarım da orada okula gidiyorlar. Çoğu imkanı orada göremedim. Ülkemiz ilerliyor. İnşallah daha da ileriye gidecek. Ülkemizle gurur duyuyoruz. İyi ki Türküz, iyi ki Müslümanız" dedi.

Belçika'dan gelen öğrenciler, ilkokulda eğitim gören öğrencilere içerisinde kırtasiye ve giysi malzemelerinin bulunduğu çanta hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Karaman Belçika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title