Haberler

Belçika'daki Rumeliler Bir Araya Geldi

Belçika'nın Gent şehrinde düzenlenen gecede, ülkede yaşayan Rumeliler biraraya geldi. Gent Rumeli Kültür Derneği tarafından düzenlenen gecede 50 yıl önce gelen Rumelilere plaket verildi. Rumeliler gecesinde sanatçı Bülent Gök sahne aldı ve seslendirdiği bir birinden güzel Türkülerle geceye renk kattı.

Gent şehrinde düzenlenen Rumeliler gecesinde Belçika'da yaşayan Rumeliler bir araya gelerek eğlendiler. Sanatçı Bülent Gök'ün seslendirdiği parçalara eşlik ettiler, halaylar çekip horon oynadılar. T.C. Anvers Başkonsolosu Mustafa Kemalettin Eruygur, Bölge milletvekili Fatma Pehlivan'da geceye katılanlar arasındaydı.

Rumeliler gecesinde Belçika'ya ilk gelen Rumelilere Belçika'ya göçün 50. yılı dolayısıyla plaket verildi. Plaketlerin verilmesinin ardından konuşan T.C. Anvers başkonsolosu Mustafa Kemalettin Eruygur, "Çocukluğumda iki sene babamın görevi sebebiyle Romanya'da bulundum, bir ara Romanya'da görev yaptım. Sonuçta bende göç eden birisiyim, Meslek hayatım sebebiyle çok Ülke dolaşıyorum, bu yüzden birçok ortak noktamız var" dedi.

Gent şehrinde düzenlenen Rumeliler gecesi sonrası DHA'ya konuşan Gent Rumeli Kültür Derneği Başkanı Aladdin Vardar, " Belçika'ya gelişimizin 50. Yılını böyle güzel kültürel bir faaliyetle kutladık. Belçika'ya ilk gelenleri ödüllendirmek için plaket verdik" dedi.

Rumeliler Kültür ve Dayanışma gecesinde sahne alan sanatçı Bülent Gök, "Ben şunu söylemek isterim, Gent Rumeli derneğine çok teşekkür ederim, böyle kültürel bir faaliyet düzenlediği için. Belçika'ya göçün Ellinci yılı dolayısıyla birçok geceler düzenleniyor, bizde elimizden geldiği kadar bu geceleri desteklemeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Gent Rumeli Kültür Derneği tarafından düzenlenen gecenin her yıl düzenli bir şekilde yapılacağı ve hedeflerinin Belçika genelinde tüm Rumelileri bir araya getirmek olduğu dile getirildi. Bir birinden Güzel şarkılarla geceye renk katıp herkesi eğlendiren sanatçı Bülent Gök'ün bazı Türkçe parçaları Flamanca'ya çevirerek söylemesi de büyük ilgi gördü.

ED(SS) - Gent

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Belçika Anvers Rumeli Gent Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title