Haberler

Belçika'da Futbol Turnuvası Kupaları Sahiplerini Buldu

Belçika Türk Federasyonu Brüksel ülkü ocağının düzenlediği futbol turnuvasının galibi, finalde Marchienne'yi normal suresi 0-0 biten karşılaşmanın ardından atılan penaltı atışlarında 4-1 ile geçen ev sahibi Turkish Unidet oldu.

Belçika Türk Federasyonu Brüksel ülkü ocağının düzenlediği futbol turnuvasının galibi, finalde Marchienne'yi normal suresi 0-0 biten karşılaşmanın ardından atılan penaltı atışlarında 4-1 ile geçen ev sahibi Turkish Unidet oldu.

Belçika Türk Federasyonu Brüksel Ülkü ocağının düzenlediği futbol turnuvasına Belçika Türk Federasyonuna bağlı 8 bölge temsilciliklerinin futbol takımları katıldı. Soma'da yaşanan elim kazada hayatını kaybedenler in anısına tüm takımlar karşılaşmalara siyah bant takarak çıktı. Ev sahibi Turkish Unidet in yani sıra FC Turguaz, Ülküspor1, Altınordu, Ülkü sporII, Marchienne Cherleroi, Sancak spor, FC Boshpore takımları katıldı.

Schaerbeek'in Crossing stadında başlama vurusunu Belçika Türk Federasyonu başkanı Ömer Zararsız 'in yaptığı FC Turguaz- Altınordu karşılaşması ile başladığı turnuvada gün boyunca Schaerbeek Crossing stadında kıran kırana maçların oynadığı ilk karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:

Turguaz: 2 Altınordu : 3

Ülkü spor : 0 Turkish United 2

Marchienne Cherleroi: 2 FC Boshpore: 0

Sancak spor : 0 Ülkü spor II: 0

Turguaz: 1 FC Boshpore: 0

Ülküspor1: 3 Ülkü sporII: 2

Altınordu : 0 Marchienne Cherleroi: 2

Turkish United: 1 Sancak spor : 0

Turguaz: 1 Marchienne Cherleroi: 1

Ülküspor1: 3 Sancak spor : 1

Altınordu : 1 FC Boshpore: 0

Turkish United: 0 Ülkü spor II. 2

Oynanan grup maçlar sonunda Turkish United, Marchienne Cherleroi, Altınordu ve Ülkü spor1 yari finale çıkan takımlar oldu. Yarı finalde Turkish United Ülküspor1'i 2-0 ile geçerken, Marchienne Cherleroi, Altınordu'yu 1,0 ile geçerek final oynamaya hak kazandılar.

Final maçı öncesi Soma'da hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı durusunun ardından hep birlikte istiklal marşı söylendi. Final maçının başlama vurusunu Belçika Türk Federasyonu Başkanı Ömer Zararsız, Anvers Ülkü ocağı Başkanı Muhammet Hasan Aksoy, Marchienne ülkü ocağı başkanı İmran Keten ve Brüksel ülkü ocağı başkanı İlhan Gök birlikte yaptı. Karşılaşma büyük bir mücadelenin sonunda 0-0 bitti. Geçilen seri penaltı atışları sonunda Turkish United, rakibi Marchienne Cherleroi'ya 4-1 üstünlük sağlayarak kupanın sahibi oldu.

Kupa töreni öncesi konuşan Belçika Türk Federasyonu başkanı Ömer Zararsız, "Brüksel ülkü ocağımızın düzenlediği bu turnuvaya katıldığınız için hepinizi tebrik ederim. Spor dostluk, kardeşlik ve birleşmeyi birlikte olmayı gerektiriyor. Bugün bu birlikteliği sağladığınız için ayrıca hepinizi tebrik ediyorum. Sonuç itibari ile bu bir spordur karşılaşmadır elbette ki bir kazananı olacaktır. Kazanan takımımızı tebrik ediyorum. Bu kupaya katılan tüm takımlarımız Belçika genelindeki teşkilatlarımızın takımlarıdır. Burada kazanılan en büyük şey ise dostluk olmuştur. Diğer bölgedeki arkadaşların birbirleri ile tanışmaları dostluk kurmaları önemliydi bunu başardığımız için ayrıca mutluyuz. Brüksel teşkilatımızın yaptığı bu turnuva ilk oldu. Brüksel teşkilatında emeği gecen arkadaşlarımı kutluyorum. Önümüzdeki yıllarda diğer bölgelerimizde bu turnuvayı devam ettireceklerdir. Bu gün burada bize bu sahayı açan Schaerbeek Belediyesi'ne de çok teşekkür ederim hayırlı uğurlu olsun" diyerek şampiyon takıma kupasını takdim etti.

"Önümüzdeki günlerde Limburg bölgesinde yapılacak olan "Başbuğ" kupası maçları olacak" diyen başkan Ömer Zararsız, tüm futbolseverleri bu kupa maçlarına davet etti. - BRÜKSEL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Altınordu Brüksel Belçika Soma Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title