Haberler

Belçika'da 'Emirdağlılar Gecesi'

Eskişehir-Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) Belçika Temsilciliği tarafından Gent şehrinde kültür ve sanat gecesi düzenlendi.

Eskişehir- Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) Belçika Temsilciliği tarafından Gent şehrinde kültür ve sanat gecesi düzenlendi.

Belçika'daki Emirdağlılar yoğun ilgi gösterdiği ve sunuculuğunu Şirin Aslan'ın yaptığı bu gecede, Emirdağlı sanatçılar, halk şairleri ve ozanlar bir araya geldi. Gecenin açılış konuşmasını, ESAB'ın Belçika Temsilcisi Yazar Birgül Kapaklikaya Eryörük, amaçlarının Belçika'da Emirdağlıları kültür ve sanat etkinlikleriyle bir araya getirmek ve kaynaştırmak olduğunu belirtti. Eryörük "Belçika'da 100 bin Emirdağlı bulunmakta dır. Belçika'nın çoğu mahallerinde Emirdağlılar, Emirdağ gelenek ve göreneklerini yaşatmaktadırlar. Belçika da bir Emirdağ sayılır" dedi

Eryörük, Türkiye'den gelen telgrafları ve şair Kemal Sayın'ın şiirini okudu. Belçika'da, Avrupa-Türkiye Emirdağlılar Platformu (ATEP) Başkanı ve iş adamı Metin Edeer yaptığı konuşmada, "Belçika'da Türkler arasında Emirdağlılar çoğunluktadır. Emirdağlılar olarak birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bu gecede bulunmaktan mutluluk duymaktayım. Kültür ve sanat faaliyetleriyle birbirimize sıkıca bağlanıyoruz" dedi.

Emirdağlı ozan Fakı Edeer ve Kazım Çevik sazları ve şiirleriyle, şairler Kamil Sayın, Abdil Göktekin, Nuri Gözet şiirleriyle; sanatçılardan Cumali Bulduk, Bülent Gök,Mustafa Ertorun, Mustafa Avşar ve grup Tını türküleriyle geceye eşlik ettiler. Emirdağlıların; Belçika'ya gelişin 50. yıl dönümü nedeniyle göç şiirleri okundu, türküler söylendi. Geç vakitlere kadar süren geceye; Emirdağlılar Yardımlaşma Derneği (EYAD) Başkan Yardımcısı Necati Şevik, Atmosfer Derneği Başkanı Ramazan Ertem, İş adamlarından Halis Kökten, Yakup Yurt ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Emirdağ Belçika Gent Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title