Haberler

Belçika'da cumhurbaşkanı seçimi hazırlıkları - Başkonsolos Ulusoy -

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının 4 gün boyunca bulundukları ülkelerde oy kullanabilecekleri cumhurbaşkanlığı seçimi için Belçika'da hazırlıklar tamamlandı.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının 4 gün boyunca bulundukları ülkelerde oy kullanabilecekleri cumhurbaşkanlığı seçimi için Belçika'da hazırlıklar tamamlandı.

Belçika'da yaklaşık 128 bin kayıtlı seçmen aldıkları randevulara göre 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında, randevu almayanlar ise Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen günde Brüksel'de, "Mont des Arts 1000 Bruxelles" adresinde bulunan "Square-Brussels" toplantı merkezinde ve Anvers'te, "Jan van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen" adresinde bulunan "Antwerp Expo" fuar ve kongre merkezinde oy kullanabilecek.

Belçika'daki iki oy kullanma merkezinde sandıklar kuruldu ve görevliler son provalarını yaptı.

Brüksel'deki hazırlıkları denetleyen Başkonsolos ve Seçim Komisyonu Başkanı Ali Barış Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim için birkaç gündür yoğun olarak sürdürdükleri hazırlıkları bugün sandıkların kurulmasıyla tamamladıklarını belirtti. Ulusoy, "Yarın yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için büyük bir gün. İlk defa Türkiye'deki bir seçim için yaşadıkları ülkelerde oy kullanma şansına sahip olacaklar. Brüksel seçim bölgesinde oy kullanacak 64 bin vatandaşımız için her şey hazır" diye konuştu.

Ulusoy, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy kullanmaya gelmeden önce muhakkak kimlik bilgilerini kullanarak "ysk.gov.tr" internet adresinde, aldıkları ya da YSK tarafından kendileri için belirlenen randevuları kontrol etmeleri gerektiğini ve oy kullanmaya gelirken yanlarında T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı ya da pasaport bulundurmaları gerektiğini vurguladı.

Ali Barış Ulusoy, YSK yönetmelikleri uyarınca yurt dışındaki seçmenlerin sadece kendileri için belirlenen günde oy kullanabileceklerini ve randevu günlerini kaçıran vatandaşların 10 Ağustos'a kadar Türkiye'deki gümrüklerde seçime katılabileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Brüksel Belçika ulusoy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title