Haberler

Belarus'tan BTSO Üyelerine İş Birliği Daveti

Güncelleme:

Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh, Türk firmalarıyla iş birliği yapmak istediklerini belirterek, " Belarus'ta serbest bölgelerde özel bir alan oluşturarak Türk iş adamlarını konumlandırabiliriz. Belarus'u Rusya gibi önemli bir pazara giriş kapısı olarak değerlendirebilirsiniz" dedi.

Beraberindeki heyetle Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BTSO) ziyaret eden Büyükelçi Savinykh'i, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve yönetim kurulu üyesi Fahrettin Gülener, karşıladı.

Ziyarette konuşan Savinykh, Türkiye ile Belarus ekonomisinin yapısal olarak birbirine çok benzeyen iki ülke olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki iş birliği fırsatının değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Savinykh, Belarus firmalarının İstanbul'a yakın bir yerde traktör parçaları, bisiklet ve motosiklet üretebileceğini, üçüncü ülkelere ihraç edilebileceğini ifade etti.

Savinykh, aynı şekilde Türk yatırımcıların da Belarus'ta üretim yapabileceğini belirterek, "Belarus'ta serbest bölgelerde özel bir alan oluşturarak Türk iş adamlarını konumlandırabiliriz. Belarus'u Rusya gibi önemli bir pazara giriş kapısı olarak değerlendirebilirsiniz. İki ülkenin serbest bölgesi hemen hemen aynı yapıda çalışıyor. Farklılık şu, siz arsayı satın alıyorsunuz, biz ise cüzi bir miktarla kiralıyoruz" diye konuştu.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk da Bursa'nın, Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci kenti konumunda bulunduğunu hatırlatarak, Bursa'dan Belarus'a 38 firmanın ihracat yaptığını ifade etti.

Bursa'da Belarus ortaklı sadece bir işletmenin olduğunu ve bu işletmenin yeni ortaklıklar için yol olmasını umduklarını belirten Topuk, yaklaşık 35 bin üyesiyle hizmet veren BTSO'nun hedefleriyle Belarus'un hedeflerinin örtüştüğünü dile getirdi.

Topuk, BTSO'nun yeni döneminde farklı bir vizyon ortaya koyarak uluslararası ticareti geliştirmeye yönelik çalışmalara başladıklarını anlatarak, "Bu kapsamda yurt dışı fuar organizasyonları düzenliyoruz. Her yıl Küresel Fuar Acentesi projemizle 3 bin üyemizi yurt dışı fuarlarına göndermeyi hedefliyoruz. Ayrıca Ticari Safari Projemizle yurt dışındaki alıcı grupları ve iş adamlarını Bursa'da üyelerimizle bir araya getiriyoruz. Artık rekabet eskisinden çok daha zor. Büyük pazarlara yakın yerlerde üretim yapmak çok önemli" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Topuk ve Savinykh birbirlerine hediyeler verirken, ziyarete Belarus Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu Aybar Uluca, Mogilev Serbest Ekonomik Bölge Başkanı Andrei Yartsev de katıldı. - Bursa

Kaynak: AA / Ekonomi

Rusya Federasyonu Belarus Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title