Haberler

Beko Basketbol Ligi Play-off

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Liv Hospital'ı 74-73 yenerek, 2-0 öne geçti.

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada Fenerbahçe Ülker, McCalebb, Emir Preldzic, Oğuz Savaş ve Kleiza'yla, Galatasaray Liv Hospital ise Erceg, Furkan ve Markoishvili'yle skor üretirken, ilk 6 dakika 10-10'luk eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra, Fenerbahçe Ülker üst üste hücumlardan boş dönerken, iyi savunma yapan sarı-kırmızılı ekip, Markoishvili, Sinan Güler ve Arroyo ile basketler kazanarak 8-0'lık seri yaptı ve 8. dakikada 18-10 öne geçti. Fenerbahçe Ülker'de bitime 3,6 saniye kala McCalebb'in basket faul ile kazandırdığı 3 sayı, ilk çeyreğin sonucunu 18-13 konuk ekip lehine belirledi.

Sarı-lacivertliler, ikinci çeyreğin hemen başında Zoric'in kazandırdığı 5 sayıyla skoru eşitlerken (18-18), Kleiza'nın 3 sayılık basketi de 13. dakikada Fenerbahçe Ülker'i 21-18 öne geçirdi. Periyodun ilk 5 dakikasında rakibine 12-2 üstünlük kuran Fenerbahçe Ülker, 25-20 üstün duruma geldi. McCalebb ile Melih Mahmutoğlu'nun sayılarına karşın, dış atışlarda Markoishvili ve Erceg'le etkili olan sarı-kırmızılı ekip, oyunda dengeyi yeniden kurdu. Karşılaşmanın ilk yarısı 34-34 eşitlikle tamamlandı.

Mücadelenini ikinci yarısında, Fenerbahçe Ülker oldukça düşük bir şut yüzdesiyle oynarken, Ömer Onan ve Emir Preldzic'in kazandırdığı basketler, sarı-lacivertli takımı oyunda tuttu. Furkan Aldemir, Markoishvili, Ender ve Erceg'in basketleriyle skor üstünlüğünü eline alan Galatasaray Liv Hospital, 26. dakika içinde 4 sayı (52-48) öne geçerken, yapılan basit top kayıpları farkın açılmasını engelledi. Konuk ekip, son çeyreğe 3 sayı farkla 56-53 galip durumda girdi.

Son periyoda Melih Mahmutoğlu ve Oğuz Savaş'ın basketleriyle başlayarak 32. dakikada skoru eşitleyen (58-58) Fenerbahçe Ülker, ardından yine oldukça tutuk bir mücadele ortaya koydu. Arroyo, Erceg ve Markoihvili'nin sayılarıyla 8-0'lık bir seri yakalayan sarı-kırmızılı ekip, 35. dakika içinde skoru 66-58 lehine çevirdi. Taraftarının da desteğini arkası alarak yeniden hareketlenen sarı-lacivertliler, Melih Mahmutoğlu, Zoric ve Bjelica'nın sayılarıyla farkı kapatma çabasına girerken, Markoishvili ile Arroyo ile karşılık veren Galatasaray Liv Hospital elindeki skor avantajını korumaya çalışsa da 38. dakika içinde skor eşitlendi: 71-71.  Son dakikasına 73-72 Galatasaray Liv Hospital'ın üstünlüğüyle girilen maçta, bitime 21,4 saniye kala Fenerbahçe Ülker, McCalebb'in basketiyle 74-73 öne geçti. Son 3,5 saniye kala dışarı çıkan topun sarı-kırmızılı takıma verilmesi Fenerbahçe Ülkerli oyuncuların ve teknik heyetin büyük tepkisini çekerken, son hücumda Galatasaray Liv Hospital atış yapamayınca Fenerbahçe Ülker müsabakadan 74-73 galip ayrıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Liv Hospital Fenerbahçe Ülker Emir Preldzic Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title