Haberler

Türk Telekom, Mersin Büyükşehir Belediye79-74

Güncelleme:

Beko Basketbol Ligi'nde Türk Telekom, sahasında Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 79-74 mağlup etti.

Beko Basketbol Ligi'nde Türk Telekom, sahasında Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 79-74 yendi.

Ligde oynadığı son üç maçı kazanmanın moraliyle mücadeleye başlayan Türk Telekom, Bogdanovic ve Harris'in basketleriyle 5-0'lık seri yakaladı. Maçın başında boyalı alanda rahat sayı atma şansı bulan başkent temsilcisi, Shipp'in de yüksek üç sayılık şut yüzdesi yakalamasıyla 5. dakikayı 13-7 üstün tamamladı. Türk Telekom hücumlarını alan savunmasıyla durduran Mersin Büyükşehir Belediyesi, Samardjiski, Hosbrouck ve Fitch ile rakip potada etkinliğini artırarak 17-0'lık seriyle ilk periyodu 24-13 önde bitirdi.

Maçın ikinci çeyreğine 11 sayı önde olmanın avantajıyla giren Mersin Büyükşehir Belediyesi, periyodun ilk bölümünde aradaki farkı korumayı başardı. Ancak çeyreğin ikinci yarısında savunmasını sertleştiren Türk Telekom, Shipp, Andric ve Harris'in pota altından ürettiği basketlerle 16. dakikada farkı 4 sayıya kadar (28-32) düşürdü. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Hosbrouck, Barbour ve Levent Bilgin'in çeyreğin son dakikalarında kaydettiği üç sayılık basketlerle soyunma odasına 43-35 üstün gitti.

İkinci yarıya her iki takım da hücumda top kayıplarıyla başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi oyuncularını dış atışa zorlayan "Mavi Kaplanlar", Andric'in isabetsiz serbest atışlarıyla farkı azaltma şansını değerlendiremedi. Ümit Sonkol'un devreye girmesiyle maça ortak olan Türk Telekom, uzun bir aradan sonra 27. dakikada 48-47 öne geçti. Çeyreğin son bölümünde toparlanan Mersin Büyükşehir Belediyesi, final periyoduna 56-55 önde girdi.

Karşılaşmanın final periyodu büyük bir çekişmeye sahne oldu. Periyoda Ali Karadeniz'in serbest atışlardan kaydettiği basketlerle giren Mersin temsilcisi, alan savunmasıyla rakibine çeyreğin ilk üç dakikasında sadece 2 sayı atma şansı tanıdı. Dış atışlarda yüzdesini Andric ile artıran Türk Telekom, 26. dakikada 68-68'lik skorla eşitliği yakaladı. Türk Telekom, maçın son bir dakikasında Amerikalı oyuncusu Harris'in serbest atışlarıyla skoru 75-73'e getirdi. Başkent temsilcisi, kalan sürede skor üstünlüğünü koruyarak maçı 79-74 kazandı.

Ligde üst üste 4. galibiyetini alan Türk Telekom'da 33 dakika 4 saniye oyunda kalan Harris, 24 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Kaynak: AA / Spor

Türk Telekom Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title