Haberler

Pınar Karşıyaka, Galatasaray'ı 72-70 Yendi

Güncelleme:

Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Liv Hospital, evinde Pınar Karşıyaka'ya 72-70 mağlup oldu.

Beko Basketbol Ligi'nin 25. haftasında Pınar Karşıyaka, deplasmanda Galatasaray Liv Hospital'ı 72-70 yendi.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin 5. dakikası, Pınar Karşıyaka'nın 9-6 üstünlüğüyle geçildi. Galatasaray Liv Hospital'da Furkan Aldemir, Ender Arslan ile konuk ekipte Dixon, Batista ve Diebler'in sayı ürettiği karşılaşmanın ilk çeyreğini, Pınar Karşıyaka 17-12 önde tamamladı. İkinci periyoda daha etkili başlayan ev sahibi ekip, 14. dakikada 20-20 beraberliği yakalarken, Dixon ve Can Altıntığ'ın basketlerine engel olamayınca 16. dakikada, 27-22 geri düştü. Sakatlığı bulunan Carlos Arroyo'nun yokluğunda oyun kurmakta zorlanan rakibi karşısında mücadelenin 19. dakikasında 7 sayılık fark (28-35) yakalayan İzmir ekibi, devre arasına da 35-32 üstün girdi.

Üçüncü çeyreğe etkili başlayan Galatasaray Liv Hospital, Göksenin Köksal'ın oyuna dahil olmasıyla, savunma sertliğini artırdı. Karşılaşmanın 23. dakikasında Furkan Aldemir'in basketiyle 36-35 öne geçen sarı-kırmızılı ekip, yaptığı top kayıpları sonrasında  Pınar Karşıyaka'nın hızlı hücumlarını savunamayınca, 27. dakikada 46-40 geri düştü. Sinan Güler'in 28. dakikada kaydettiği 3 sayılık basketle canlanan Galatasaray Liv Hospital, çeyreğin birimine 32 saniye kala 47-46 öne geçerken, son periyoda ise ev sahibi ekibin 48-46'lık üstünlüğüyle geçildi.

Karşılıklı basketlerin atıldığı son çeyrekte, Galatasaray Liv Hospital'den Ender Arslan, Pınar Kaşıyaka'dan ise Dixon skorer oyunlarıyla ön plana çıktı. Bu periyotta iki takım da özellikle dış atışlardaki isabet oranıyla dikkati çekerken, üstünlük birçok kez el değiştirdi. Arka arkaya attığı 3 sayılık basketlerle maçı bırakmayan Pınar Karşıyaka, Sinan Güler'in 4 saniye kala isabet sağlayamadığı 3 sayılık şut sonrasında, maçı 72-70 kazandı. 

Mücadelede 21 sayı üreten Pınar Karşıyaka'dan Dixon, maçın en skoreri olurken, 17 sayı kaydeden Diebler ile 13 sayı, 10 ribaundla "double double" yapan Batista, galibiyette önemli rol oynadı. Galatasaray Liv Hospital'da ise Ender Arslan'ın 15 sayısı ile 13 sayı 10 ribaundla "double double" yapan Furkan Aldemir ve 13 sayı atan Hairston'un performansı galibiyete yetmedi.  Bu sonuçla Galatasaray Liv Hospital, ligdeki 10. yenilgisini aldı. Pınar Karşıyaka ise 15 galibiyete ulaştı.

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Liv Hospital Pınar Karşıyaka Furkan Aldemir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title