Haberler

Beko Basketbol Ligi

Türk Telekom: 63 Fenerbahçe Ülker: 69.

Beko Basketbol Ligi'nin 21. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Türk Telekom'u 69-63 yendi.

Türk Telekom maça oldukça tutuk başladı. Dış atışlardan sayı bulamayan ve pota altına girmekte zorlanan mavi-beyazlı ekip, üst üste beş hücumdan eli boş dönünce farkın açılmasına engel olamadı. Periyodun ilk 5 dakikası 8-0 Fenerbahçe Ülker'in üstünlüğüyle geçildi. Bu dakikadan sonra her iki takım da oyuncu değişikliğine gitti. Türk Telekom ilk sayısını Andric ile bulurken (2-8), Fenerbahçe Ülker, periyodun son iki dakikasına 12-6 üstün girdi. Türk Telekom, Andric ve Polat Kaya ile farkı eritmeye çabalarken, sarı-lacivertli ekip Bogdanovic, Preldzic ve Melih Mahmutoğlu ile etkili oldu. İlk periyot 20-10 konuk takımın lehine geçildi.

İkinci periyoda Can Akın'ın basketiyle başlayan Türk Telekom'da Cemal Nalga'nın sayılarına karşılık Fenerbahçe Ülker, Bogdanovic ve Oğuz Savaş ile basketler buldu. Pota altında iyi kapanan Türk Telekom karşısında, dış atışlardan da umduğunu bulamayan Fenerbahçe Ülker, farkın erimesine engel olamadı. Periyodun son 3 dakikasına girildiğinde kazandığı faul atışlarını Shipp ile sayıya çeviren Türk Telekom, farkı 2 sayıya indirdi: 31-33. Fenerbahçe Ülker, soyunma odasına 36-31 önde gitti.

Üçüncü periyota her iki takım da hızlı başladı. Ev sahibi takımda Andric, konuk ekipte ise Bogdanovic sayılar üretti. Sarı-lacivertli oyuncu İzzet Türkyılmaz pota altındaki etkili bloklarıyla, Türk Telekom'a kolay sayı bulma şansı vermedi. Shipp'in smaç basketiyle 22. dakika 38-38 eşitlikle geçildi. Başa baş giden oyunda sarı-lacivertlilerde Kleiza'nın üç sayılık atış denemeleri başarısız olurken, Shipp, üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketle takımını ilk kez öne geçirmeyi başardı: 45-42. Melih, Bjelica ve McCalebb ile yeniden öne geçen Fenerbahçe Ülker, 3. periyodu 54-51 üstün tamamladı.

Son periyotta açılışı Türk Telekom'dan Bogdanovic yaptı ve başkent temsilcisi, fark 1 sayıya indirdi: 53-54. Fenerbahçe Ülker'de Melih Mahmutloğlu ve Bjelica isabetli üç sayılık atışlarla takımlarına katkı sağlarken, Türk Telekom, Cemal Nalga ve Bogdanovic etkili oldu. Melih Mahmutoğlu'nun hem hücumda hem de ribauntlarda yıldızlaştığı periyotta, son iki dakikaya 66-59 Fenerbahçe Ülker'in üstünlüğüyle girildi. Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan da 69-63 galip ayrıldı.

Dünya Kadınlar Günü'ne özel

Karşılaşmadan önce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Türk Telekom organizatörlüğünde kadın taraftarlara kırmızı karanfil dağıtıldı.

Ayrıca, devre arasında kadın seyirciler arasından seçilen katılımcılara, basket atışı yaptırıldı ve hediyeler verildi.

Türk Telekom oyuncuları, sahaya Gelir İdaresi Başkanlığı'nca hazırlanan ve üzerinde "Verginle Güvendesin" yazılı pankartla çıktı. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Melih Mahmutoğlu Fenerbahçe Ülker Türk Telekom Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title