Haberler

Beklentilerin Altında Gelen Abd Verileri ile BIST Yükseldi…

Güncelleme:

BIST 100 Endeksi önemli verilerin açıklandığı geçen haftanın son işlem gününde günü %1,1 yükselişle 88,390 seviyesinden tamamladı.

Geçen hafta açıklanan verilerde yurtiçinde beklentilerin üzerinde gelen aylık enflasyonla birlikte yıllık TÜFE'nin %9,22'ye yükseldiği gözlendi. ABD tarafında ise aylık istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde 237,000 gelmesine karşın kazançlarda yıllık artış %2,5 ile beklentilerin altında gerçekleşmişti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

GLOBAL PİYASALARDA POZİTİF SEYİR DEVAM ETMEKTE…

BIST 100 Endeksi açısından bugün önemli bir gündem maddesi bulunmazken Çarşamba günü Aralık ayı sanayi üretim verisi açıklanacak. Sözkonusu veri 2016 yılının son çeyrek dönemine ilişkin GSMH büyüme tahminleri açısından önemli olacak. Sabah itibariyle Asya piyasaları %0,5 yükselişte bulunuyor. BIST 100 Endeksinin bugün yurtdışı piyasalar eşliğinde mevcut yükseliş eğilimini koruması beklenebilir.

ŞİRKET HABERLERİ

Türkiye Varlık Fonu… Hazine bünyesinde bulunan bir kısım kamu sermayeli şirketler ile özelleştirme programında bulunan bazı şirketlere ait hisselerin Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Varlık Fonu'na devredildiği bildirildi. Devredilen şirketler arasında, Ziraat Bankası, Borsa İstanbul, PTT ve Botaş'ın da bulunduğu bildirildi. (Bloomberg HT)

FINBN…Pozitif… Şirketin, 2016 yılı 4. Çeyrek dönem net karı, geçen yıla kıyasla büyük yükseliş kaydederek 352 milyon TL (2015 yılı 4. çeyrekte 32 milyon TL net kar) olarak gerçekleşti. Şirketin 2016 yılı toplam net karı ise, %71 artışla 1,203 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

ARCLK…Pozitif… Şirket, ÖTV'nin sıfırlanması kararı çerçevesinde, indirimi fiyatlarına yansıtacağını açıkladı. Hatırlanacağı üzere, beyaz eşyada %6,7 olan ÖTV, 30 Nisan 2017 tarihine kadar %0'a indirilmişti. (Dünya Gazetesi)

KATMR…Pozitif… Şirket, Milli Savunma Bakanlığı ile, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan Zırhlı Ekskavatör tedariki maksadıyla 03 Şubat 2017 tarihinde, 18 milyon TL bedelli sözleşme imzalanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı. (KAP)

TTRAK…Sınırlı Negatif… Şirket, 2017 Ocak ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla, %8 düşüşle 3,460 adet traktör ürettiğini açıkladı. Ayrıca, şirket, 2017 Ocak ayında, %25 düşüşle 2,207 adet yurtiçi satış ve %31 düşüşle 905 adet yurtdışı satış gerçekleştirdiğini açıkladı. (Şirket)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi'ne paralel olarak günü %1,4 yükselişle 109,525 seviyesinden tamamladı.
Şubat vadeli kontratın önemli bir gündem maddesinin olmadığı bugün, 109,5-110,5 bandında hareket etmesi beklemekteyiz.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde dünya genelinde zayıf seyir izleyen dolar paralelinde gelişmekte olan ülke para birimleri söz konusu seyri yükseliş fırsatı olarak değerlendirdi. Türk Lirası da gelişmekte olan ülke para birimlerinin oluşturduğu kitlesel harekete iştirak etti. USDTRY kontratı haftanın son işlem gününü %0,9 değer kaybı ile 3,7200 seviyesinden tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta dünya genelinde doların zayıf seyri ve piyasalarda yer edinen Trump dönemine ilişkin belirsizliğin yarattığı endişeler güvenli liman niteliğindeki altına talebi artırdı. Altın kontratı ise haftanın son işlem gününü yatay ve 1218 seviyesinde tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Geçtiğimiz hafta dünya genelinde doların zayıf seyri gelişmiş ülke para birimleri tarafından yükseliş fırsatı olarak değerlendirildi. Söz konusu seyre euronun da iştirak ettiği görüldü. EURUSD kontratı ise haftanın son işlem gününü %0,4 değer kaybı ile 1,0776 seviyesinde tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title