Haberler

Bekir Bozdağ: Siyaset Bakımından Çatının Çöktüğünü Gördük

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ak Parti(AKP) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarını Ak Parti Genel Merkezi önünde değerlendirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ak Parti(AKP) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarını Ak Parti Genel Merkezi önünde değerlendirdi. Bozdağ, yaptığı açıklamada "Seçim sonuçları hayırlı olsun. Milletimiz sandıkta kararını vermiştir. Seçim Kurulu da bugün sonuçları gayri resmi olarak ilan edeceğini açıkladı. Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız Türk tarihinde ilk defa milletimizin doğudan seçtiği cumhurbaşkanı olmuştur. Hayırlı olsun diliyorum. Allah yardımcısı olsun. Yapacağı iş ve kararlarda milletimizi, ülkemiz için hayırlı sonuçlar ortaya çıksın. Dileğimiz, temennimiz odur" dedi.

"UMARIM SEÇİM SONUCUNDAN SONRA VATANDAŞI SUÇLAMAZLAR"

"Partilerin bir araya gelmesinin bir anlam ifade etmediği de ortaya çıkmıştır" diyen Bekir Bozdağ, "Siyaset bakımından çatının yıkıldığını gördük. Vatandaşın iradesi karşısında çatının tutmadığını, esas çatının zirvede değil, Ankara'da değil, milletin arasında olması gerektiğini bu seçim sonuçları göstermiştir. Partilerin bir araya gelmesinin bir anlam ifade etmediği de ortaya çıkmıştır. Esas olan milletin bir araya gelmesidir. Ankara'da genel merkezler bir araya geldi. Sonuç ortada. Sandıkta ise millet bir araya geldi. Onun da sonucu ortada. Ana muhalefet partisi ve diğer partiler, umarım bu seçim sonucundan sonra vatandaşı suçlamazlar. Seçime katılıma iyi dikkat etmek lazım. Esasında sandığa gitmeyenlerin Ak Parti'ye gönül veren seçmenler bakımından sayısı daha yüksek olduğunu ben düşünüyorum. Çünkü iş nedeniyle başka nedenlerle memleketten oy kullanacağı yerden ayrı olan pek çok insan var. Buradan bir değerlendirme yapılırken ben hangi ilde katılım ne kadar oraya iyi bakarlarsa sandığa katılımın daha yüksek olması halinde Sayın Cumhurbaşkanı'mızın daha çok oy alacağı çok aşikar gözüküyor." diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI ADAYININ ŞAHSI ÜZERİNDE BİR DEĞERLENDİRME YAPILMADIĞINI GÖSTERİYOR"

Seçim sonucunu partilerin başarısı veya başarısızlığı olarak değerlendirilmesinin uygun olacağını belirten Bozdağ, "Esasında Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, başarılı ve başarısız şeklinde bir değerlendirmeye tabi tutulmaması lazım. Verilen oylar, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun şahsına dönük oylar değil, MHP ve CHP Genel Başkanlarının iradesi doğrultusunda verilmiş oylardır. Bu açıdan bu sonuç, MHP'nin, CHP'nin veya onlara destek olan ekiplerin başarısı veya başarısızlığı olarak değerlendirilmesi daha isabetli olur. Türkiye'de demokrasinin kökleşmesi için daha çok yol almamız gerektiğini de bu seçim sonucu gösteriyor. Çünkü CHP gibi cumhuriyetle yaşıtız, MHP gibi köklü partiyiz, diyen partilerin genel merkezleri, milletin tanımadığı kendilerinin ve seçmenlerinin dahi adını telaffuz etmekte zorlandığı bir aday üzerinde oy verme işlemi yapmışlardır. Esasında siyasetin içinde olsa toplumsal meselelerin çözümünden önce olsa pek çok konuda milletin tanıdığı bildiği birisi olsa o zaman oyların analizini daha sağlıklı yapabiliriz. Ama baktığınız zaman CHP'ye oy veren, MHP'ye oy veren bir kısım seçmenler esasında parti iradeleri doğrultusunda hareket ettiğini gösteriyor. Cumhurbaşkanı adayının şahsı üzerinde bir değerlendirme yapılmadığını da gösteriyor. Çünkü adayı tanımıyorlar. Tanımadıkları kişiyle ilgili sağlıklı bir değerlendirme yapmaları da söz konusu değil. Bu kadar insan tanımadığı, özelliğini bilmediği, ismini dahi telaffuzda zorlandığı birinin Türkiye'ye cumhurbaşkanı olması için bu kadar oy verebiliyorsa Türkiye'nin oturup bu konuyu iyi analiz etmesi lazım." ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ'DE HERHANGİ BİR SIKINTI OLMAZ"

Bekir Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti: "MKYK toplantısını henüz yapmadık. Elbette partinin bundan sonraki süreçte takip edeceği yol, müzakere edilecektir. Bu müzakere sonucunda bir karar çıkacaktır. Müzakereden önce şöyle, böyle bir karar olacaktır; demeyi doğru görmüyorum. Ak Parti, dün değerlendirmesini yaptı. Bugün de parti olarak değerlendirmesini yapıyor. Buna göre bir karar alınacaktır. Ama şu kadarını söyleyeyim, Ak Parti'de herhangi bir sıkıntı olmaz. Süreç sağlıklı bir şekilde yürür. AKP içerisinde sıkıntı bekleyenler, bir kez daha üzülecekler. Bizim de üzmekte üzerimize yoktur. Yani Ak Parti, karşısında farklı duygular besleyenleri bu kadro hep üzdü. Öyle tahmin ediyorum ki sevinçleri yine kursaklarında kalacaktır. Ak Parti, yoluna güçlü bir şekilde devam edecektir." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Bozdağ Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title