Haberler

Bekir Bozdağ Holdingzedelere Umut Vermedi

Güncelleme:

Viyana'da Türk Sivil Toplum Kuruluşları ve Türk okullarında incelemelerde bulunan Bekir Bozdağ vatandaşlarla sohbet etti.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Türk Sivil Toplum Kuruluşları ve Türk okullarında incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ vatandaşlarla sohbet etti. Bir Türk okulunu ziyareti sırasında holdingzede olduğunu ve 300 bin Euro dolandırıldığını söyleyen bir Türk'e, Bekir Bozdağ, "Bu konuda vatandaşın mağduriyetini giderecek bir çözüm olsaydı bunu sizden önce yapardık" dedi.

1 MİLYON TÜRK MAĞDUR ODU

Türk vatandaşı olduğunu söyleyen Abdullah Şener, 'Bildiğiniz gibi Avrupa genelinde bazı insanların kurduğu holdingler 300 bin vatandaşımızı dolandırdı. 300 bin insan aileleriyle birlikte 1 milyon insan eder. Bu konu gündeminizde midir? diye soru yöneltti. Şener "İnanıyorum ki bu dolandırıcılık olayı Avrupa Birliği ülkelerinden birinde olsaydı kesin bir çözüme kavuşturulmuştu" dedi.

"Partinizin ismi de Adalet ve Kalkınma Partisi. Başbakanımızı da buradan kınıyorum" diyen Şener, "Anladınız da sayın bakanım 12 senedir iktidardasınız. Siz yurtdışındaki biz Türklerden sorumlusunuz. İçimiz yanıyor bizim. Eğer bu 1 milyon insanın sorunu sizi ilgilendirmiyorsa yeyip içelim gülüp oynalayalım" diye konuştu. Abdullah Şener'in bu sözleri üzerine ortam gerildi.

HOLDİNG KRİZİNİ BİZ DOĞURMADIK

Bozdağ, holding krizlerini kendilerinin yaratmadığını belirterek, " Türkiye'de holdinlerle ilgili bu sıkıntılar ortaya çıktığı zaman biz iktidar değildik. Ak Parti 14 Ağustos 2001 tarihinde kuruldu. 21 Şubat 2001'de birçok şirket ekonomik sıkıntıya girdi. Bu holdinglerde onlardan biri. Biz böyle bir kriz doğurmadık. Peki ne yaptık biz bununla ilgili; Mecliste tüm partilerin temsilcilerinden oluşan bir soruşturma grubu kurduk. Çareler aradık. Rapor hazırlandı. Raporun hazırlanması sırasında yurt dışındaki vatandaşlar ile de görüşmeler yapıldı. Bu konuda vatandaşın mağduriyetini giderecek bir çözüm olsaydı bunu sizden önce yapardık. Türkiye'de KEY, NEMA emeklilikte intibak ödemeleri gibi devletin vatandaştan kestiği tüm paraları iktidar olarak biz geri ödedik. Bundan sonra Türkiye'de bu tür sıkıntıların yaşanmaması için Türk Ticaret Kanunu yeni yürürlüğe girdi. Yeni kanunla, devletin denetim ve gözetlemesinde gelişecek bu tür olayların ortaya çıkmaması için öneml adımlar attık" dedi.

ÖZEL ŞİRKETLERİN KEFİLİ DEVLET DEĞİLDİR

Holdingzede yöneticileri ile ilgili Türkiye'de adli ve idari soruşturmaların açıldığını anlatan Bakan Bozdağ "Bazı yöneticiler hakkında mahkümiyet kararları verildi. Bu kararlar infaz edildi. Holdingzedelerin paralarının hazineden ödenmesi mümkün değil. Bunlar özel şirketlerdir. Türkiye'de yüzbinlerce özel şirketler var. Eğer her iflas eden şirketin verdiği zararı devlet öderse, o zaman herkes şirket kurup devleti dolandırır. Biz buna göz yumamayız. Özel şirketlerin kefili devlet değildir."

TÜRKİYE KOMÜNİST BİR ÜLKE DEĞİL

"Devlet olarak özel şirketlerin malına el koyamayız" diyen Bakan Bozdağ, "Kanun var nizam nizam. Mahkemelerden çıkacak sonuca göre hareket edilir. Türkiye komünist değil, diktatörlük yok. Onun için birisi bir yerde mal batırdığında veya parası kaybolduğunda bunun bedelini ödeyecektir" diye konuştu.

Avrupa'daki vatandaşlardan para toplarken hiçbir holdingin benim arkamda devlet var demediğini belirten Bekir Bozdağ, "Mağdur olan vatandaşlarımız için yargı yolu açıktır. Mahkemelerde bu konu görülebilir. Bizim hazineden bu paraları ödeme gibi bir düşüncemiz yok" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği Bekir Bozdağ Türkiye Viyana Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title