Haberler

Bekir Bozdağ: 4 Bin Engellinin Kamuya Ataması Yapılacak

Güncelleme:

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'da Engelliler Şenliğine katıldı. Bozdağ, kamuya 4 bin engellinin atamasının yapılacağını söyledi.

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Sorgun İlçesinde düzenlenen 4'üncü Engelliler Şenliğine katıldı. Bozdağ, kamuya 4 bin engellinin atamasının yapılacağını söyledi.

PROTOKOL ORADAYDI

Engelliler Haftası dolayısıyla, Sorgun Engelliler Umut Derneği tarafından bu yıl 4'üncü Engelliler Şenliği düzenlendi. Şenliğe Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ, İlçe Kaymakamı Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, daire amirleri, engelliler ve yakınları katıldı.

"4 BİN KİŞİNİN ATAMASI YAPILACAK"

Törende konuşan Bozdağ, 2002 yılında kamuda çalışan engelli sayısının 5 bin 777 iken, yapılacak 4 bin atamayla bu sayının 40 bini bulacağını belirterek şunları söyledi:

"Toplum içerisinde çalışarak emeğinin teriyle kendi geçimlerini, ailelerinin geçimlerini sağlamak isterken, bu imkanlar onlara yeterince sağlanamıyordu. Hükümet olarak çok ciddi kararları uygulamaları geçirmek suretiyle engelli kardeşlerimizin istihdamını çoğalttık. Bakın 2002 yılında Türkiye'de 5 bin 777 engelli memur kamuda çalışıyordu. Kamuda çalışan engellilerin bir kotası vardı. Toplam çalışanın yüzde 3'ü olması gerekiyor. 2 milyon 16 bin civarında çalışan olduğuna göre yüzde 3'ünün ne olduğunun hesabını siz yapın. 60 bin 731 civarında engellinin yasa gereği bu kotadan istifade edip çalışması lazım. Biz hükümet olduğumuzda 2002'de 5 bin 777 engelli kamuda çalışan insanımız vardı. Eğitim kurumları, diğer hizmet veren kurumlar, engellilerle ilgili yasaların kota koymasına rağmen bu kotayı uygulamıyorlardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığında onun ortaya koyduğu irade ile kurumlar engellilere kapılarını sonuna kadar açtılar. Sürekli engelli kadrosunu kota üstü doldurmaya başladılar ve şu anda 5 bin 777 kamudaki çalışanların sayısı 36 bin 165'e çıktı. İnşallah müracaatlar bitti. Yakında atamalar yapılacak. 4 bin civarında engelli kardeşimiz daha kamuda çalışma imkanı bulacak. Böylelikle kamuda çalışanların sayısı 5 bin 777'den 40 binin üzerine çıkmış olacaktır. Bu son derece önemli bir değişim, önemli bir gelişmedir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Engelliler Haftası Bekir Bozdağ Sorgun Yozgat Memur Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (10)

ÇİN MALI BUNLAR:

KAPS LİMİ OLACAK?? KAPS SİZ Mİ OLACAK?????ALLAH BU MİLLETİ SİZDEN BİR AN ÖNCE KURTARSIN.

6
0
yanıtYanıtla
HASAN TAHSİN:

VAY HIRSIZLAR PARTİSİNDE ATAMA HASTALIĞI BAŞLADI. TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI SANKİ BAŞBAKANMIŞ GİBİ 47 BİN ÖĞRETMEN ATIYOR, AMELE BEKİR ENGELLİ ATIYOR, ATIN BAKIN SALLAYIN. 7 HAZİRANA AZ KALDI.

6
0
yanıtYanıtla
HAYDAAMobil-IOS:

Seçim is coming

4
0
yanıtYanıtla
ramazan:

seçim bitince yine aynı akp , daha beter olacak şimdi yalakalık zamanı.

4
0
yanıtYanıtla
mustafaMobil-ANDROID:

valla az kaldı allaha şirke ortak oldular herhalde yüce allahın bu hoşuna gitmese gerek ve yüce Allah 7 haziranda büyüklüğünü bir kez daha gösterecektir diye dua ediyorum.

4
0
yanıtYanıtla
KARDAN ADAMMobil-ANDROID:

dortbin oy kazanacağını sanıyor şimdiyedek aklın nerdeydi

4
0
yanıtYanıtla
s. YıldızMobil-ANDROID:

tabii bi daha verirsem elim kırılsin.oy zamanı atama ..:)

3
0
yanıtYanıtla
KAYSERİLİ:

İNANMAYIN , SEÇİM BİTİNCE VAAT BİTER. DÜN DÜNDÜ, BU GÜN BU GÜNDÜR. DERLER.

3
0
yanıtYanıtla
Bozoklu halukmobilWeb@haberler.com:

Benim akrabam 12 senedir uğraşıyor işe giremiyor niye akepeli olmadığımız için. Sayın hemşerim bundan sonra oyu zor alırsınız. Hadi başka kapıya

0
0
yanıtYanıtla
Raşow Mobil-ANDROID:

Zaten yönetim de yeterince var

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title