Haberler

Bekaroğlu'ndan 'Bizi Desteklemediler' Diyen MHP'ye Ters Köşe

Güncelleme:

CHP'li Bekaroğlu, MHP'yi eleştirerek "CHP, İhsanoğlu'nu destekleseydi de HDP'den oy almadan seçilmesi mümkün değildi. Dolayısıyla Bahçeli'nin tutumu saçma " dedi.

Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, MHP'nin tavrına tepki göstererek "Hangi açıdan bakarsanız bakın, anlaşılır bir şey değil. 'Ben, HDP ile hiçbir şey de olmam, orası flu' diyor. HDP, seçimde yüzde 13,1 oy aldı, 80 milletvekiliyle TBMM'ye girdi. Sen de aynı seçime girdin, 'o zaman sen de flusun, sen de meşru değilsin' anlamına geliyor. Sayın Bahçeli'nin bu tutumunun anlaşılır tarafı yok." dedi.

MHP'YE TERS KÖŞE

MHP'li milletvekillerinin, "Biz, CHP'den Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemelerini istedik, desteklemediler" sözüne de yanıt veren Bekaroğlu, "Peki CHP, İhsanoğlu'nu destekleseydi, MHP kendi adayını desteklemeyecek miydi? Çünkü HDP'den oy almadan İhsanoğlu'nun seçilmesi mümkün değil, HDP'nin oyuyla seçilecekti İhsanoğlu. Dolayısıyla Bahçeli'nin bu tutumuna, 'anlaşılmaz, akıl dışı, saçma' denilebilir. Siyaseten izahı yok. AKP ile koalisyon konusunda anlaştıysa, alsaydı meclis başkanlığını" diye konuştu.

"SEMBOLİK BİR MAKAM GİBİ GÖRÜLSE DE..."

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, TBMM Başkanlığının sembolik bir makam gibi görünse de Meclisin yasama ve denetleme görevlerini yerine getirmesi bakımından önemli olduğunu söyledi.

İktidarın 258, muhalefetin ise 292 milletvekilinin bulunduğunu anımsatan Bekaroğlu, "292 hükümet kuramayabilir, anlaşamıyor ama Meclis Başkanı çıkarabilirdi. Bu, çok da iyi olurdu. Cumhurbaşkanı, iktidar partisinin kurucu genel başkanı, başbakan da aynı partiden, hiç olmazsa Meclis Başkanı muhalefetten olabilirdi. Bu şık, doğru olurdu. Ama maalesef MHP'nin anlaşılmaz bir tutumuyla, meclis başkanlığı, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne hediye edildi." dedi.

"HANGİ AÇIDAN BAKARSANIZ BAKIN, ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL! O ZAMAN SEN DE MEŞRU DEĞİLSİN"

Bekaroğlu, MHP'nin bu davranışını siyaseten bir yere koyamadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Hangi açıdan bakarsanız bakın, anlaşılır bir şey değil. 'Ben, HDP ile hiçbir şey de olmam, orası flu' diyor. HDP, seçimde yüzde 13,1 oy aldı, 80 milletvekiliyle TBMM'ye girdi. Sen de aynı seçime girdin, 'o zaman sen de flusun, sen de meşru değilsin' anlamına geliyor. Sayın Bahçeli'nin bu tutumunun anlaşılır tarafı yok. 'AKP ile koalisyon kuracak, o nedenle böyle yaptı' yorumları var. Ben bunun doğru olmadığını düşünüyorum. MHP'nin, AKP ile bir anlaşması olsaydı, o zaman meclis başkanlığını niye verdi?"

"HDP'DEN OY ALMADAN İHSANOĞLU'NUN BAŞKAN SEÇİLEBİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİ"

MHP'li milletvekillerinin, "Biz, CHP'den Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemelerini istedik, desteklemediler" dediğini iddia eden Bekaroğlu, "Peki CHP, İhsanoğlu'nu destekleseydi, MHP kendi adayını desteklemeyecek miydi? Çünkü HDP'den oy almadan İhsanoğlu'nun seçilmesi mümkün değil, HDP'nin oyuyla seçilecekti İhsanoğlu. Dolayısıyla Bahçeli'nin bu tutumuna, 'anlaşılmaz, akıl dışı, saçma' denilebilir. Siyaseten izahı yok. AKP ile koalisyon konusunda anlaştıysa, alsaydı meclis başkanlığını" diye konuştu.

"KOLTUK TEDARİKÇİSİ"

Bekaroğlu, MHP'nin, meclis başkanlığını AK Parti'ye hediye ettiğini ve Bahçeli'nin, "koltuk tedarikçisi olduğunun" ortaya çıktığını savundu.

Küçük oyunlarla Türkiye'nin bir yere gelemeyeceğini bildiren Bekaroğlu, "Üzülerek ifade ediyorum, Ankara'da maalesef bu krizin üstesinden gelecek siyasal akıl göremiyorum. MHP Genel Başkanının dünkü davranışı da buna en yakın örnek" dedi.

"KOALİSYON OLSAYDI EKMELEDDİN BEY SEÇİLİRDİ"

Bekaroğlu, TBMM başkanlığı seçiminin, AK Parti-MHP koaliyonuna işaret etmediğini iddia ederek, "MHP-AK Parti koalisyonunun bir işareti olsaydı, Ekmeleddin Bey seçilirdi. Böyle değil. MHP Genel Başkanının bu anlaşılmaz, saçma davranışının siyasi yorumunu yapan, bir süre sonra saçmalayacak. Anlaşılmaz bir şey bu" ifadesini kullandı.

"ERKEN SEÇİM İHTİMALİ"

Bekaroğlu, bu sürecin, Türkiye'yi erken seçime götürme ihtimalinin bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"TBMM başkanlık seçimi, koalisyonu biraz zorlaştırdı ama olmayacak diye bir şey yok. Siyasetçiler, yaklaşmakta olan siyasal, uluslararası krizleri dikkate alarak bir hükümet kurabilirler, kurmalılar da. Fakat olmazsa, seçim olacaktır. Fakat olası bir seçimde de bugünkü tablodan farklı bir sonuç çıkmıyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 'Meclis başkanlığı seçimi ile hükümet müzakerelerinin farklı olduğunu' daha önce, birkaç kez söylemişti. CHP'nin koalisyon için 14 ilkesi var, Başbakan hükümet kurma teklifiyle CHP'ye geldiğinde, bu maddeler üzerinden konuşacağız. Bu maddeler üzerinde büyük ölçüde bir anlaşma olursa, hükümette olur CHP. Meclis başkanlığı seçimi, koalisyonun kurulmasını etkilemez."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Mehmet Bekaroğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (139)

DNAmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

MHP zihniyeti bu ülkeyi bölen en büyük zihniyettir halk bu bölücü insanımızın arasına nifak tohumu eken faşist zihniyeti artık tarihe gommelidir

45
7
yanıtYanıtla
ATATÜRKÇÜ:

İSTİKLAL MARŞINA BİLE SAYGISI OLMAYAN HDP/PKK İLE SÖZDE ATATÜRK PARTİSİ CHP YAZIKLAR OLSUN SİZE ATATÜRK HAYATTA OLSAYDI SİZLERİ İÇERİ ALMAZDI. HDP İLE ARANA MESAFE KOYMAZSAN TÜM ATATÜRKÇÜ OYLAR MHPYE GİDER SİZLERDE İZLERSİNİZ

11
31
yanıtYanıtla
zeki glc:

sayın kılıçtar oğlu senden ricam şimdi gereken oyunu sen oyna hemde ben vatandaşım seçmenim sana müsade akp chp ve dışarıdan hdp destekli bir demir gibi hükümet kurun ön koşulsuz yap bunu emekliye iki ikramiye çiftçiye mazotu 1. 5 tl ye ver asgari ücreti 1500 tl çıkarın gerisini aranızda kararlaştırın türkiye hükümet görsün bırakın 4 bakanı bırakın cumhurbaşkanının kırmızı çizgisini halkın için yap bunu bahçelide hükümet görsün ve ilk seçimde bakalım kurt işaretini yapacacak adam kalacakmı etra

6
36
yanıtYanıtla
murat:

bu mhp varya yemin ederim hdp den daha tehlikeli çıkar için kendilerini bile satarlar

15
25
yanıtYanıtla
ısparta lı:

chp mhp ye laf atacak kadar büyümüşmü

27
12
yanıtYanıtla
Yasin akmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Arkadaşlar asıl bölücü zihniyet mhp zihniyetinden başka zihniyet degildir

17
21
yanıtYanıtla
kurdo 47 ):

biji pkk

11
27
yanıtYanıtla
huzur bozan:

meclisi karıştıran tek parti var o da mhp

16
21
yanıtYanıtla
alkaralar:

vatan hainleri ve onların işbirlikçileri MHP''yi ağzınıza almayın. . . sayın Bahçeli bugüne kadar olduğu gibi yine en doğru duruşu sergilemiştir

22
14
yanıtYanıtla
Ak partimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ulan beyinsiz chpli miletvekili, mhp sizi desteklemeye mecbur mu. Seçim hakkını kullandı size vermedi. Neden saygı duymayı öğrenemediniz bir türlü

26
10
yanıtYanıtla
Tüm 139 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title