Haberler

Behlülce Mizah" Kitabı İlgi Görüyor

Bitlis’in Ahlat ilçesinde yaşayan emekli öğretmen İbrahim Behlül Şerefoğlu yazmış olduğu “Behlülce Mizah” adlı kitabın imza gününde hemşerileriyle buluştu.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşayan emekli öğretmen İbrahim Behlül Şerefoğlu yazmış olduğu "Behlülce Mizah" adlı kitabın imza gününde hemşerileriyle buluştu.

İlçede mizahi kişiliğiyle tanınan Behlül Şerefoğlu'nun yazmış olduğu kitap okuyanlar tarafından oldukça beğenilirken, artan talep üzerine kitabın 2'inci baskısı da yapıldı. Başından geçen olayları ve Ahlat'ta yaşanan mizahi konuların ele alındığı 343 sayfalık kitap, okuyanların beğenisini kazanıyor. İlçenin Aşağı Çarşısında bulunan bir kırtasiyede düzenlenen imza gününde kitaplarını imzalayan Şerefoğlu, Ahlatlı hemşerileriyle buluşmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu söyledi. Kitabı hakkında açıklama yapan Şerefoğlu, çevresinde yaşanan, duyduğu ve başından geçen olayları kitaba dönüştürdüğünü belirterek:

"Aslında ilk başlarda bu tür mizahi konuları sosyal medya üzerinden paylaşmaya başladım. Zamanla çok güzel tepkiler gelmeye başladı. Yaklaşık 3 yıl mizahi yazılarımı sosyal paylaşım sitelerinde paylaştım. Mizahi yazılarımı görenler kitap çıkarmam gerektiğine dair tepkiler verdiler. Yazdıklarımı toparlayarak kitap çıkarmaya karar verdim. Bugün ise kitabımın 2'inci baskısının imza günüde Ahlatlı hemşerilerimle bir araya geldim. Oldukça mutluyum. Zaten beni tanıyanlar şakacı bir kişiliğe sahip olduğumu bilirler. Kendime has soru ve cevaplarım ile çevremdekilere sataşmayı, hüznü neşeye çevirmeyi severim. Kitabın birinci bölümünü hayatımın çeşitli dönemlerinde yaşadığım ve muzip kişiliğim hasebiyle sevdiklerime yaşattığım ya da bizzat şahit olduğum keyifli ve komik olaylar oluşturuyor. Yazmış olduğum olayların tamamı gerçek olmakla birlikte herhangi bir ekleme veya çıkarma yapılmamıştır. İkinci bölüm, çevremden duyduğum ve benim mizah anlayışımı yansıtan, komik olayları içeriyor. Fakat sadece bazı kısımlarda kişi ve yer isimlerini değiştirmek mecburiyetinde kaldım. Kitabın üçüncü bölümü ise dinlemekten ve anlatmaktan keyif aldığım, fazlaca bilinmeyen anonim hikayeleri kapsıyor. Biriktirdiğim bu ilginç anıları ve çevremden duyduğum güzel hikayeleri bugüne kadar arkadaşlarım, dostlarım ile özel sohbetlerde, sunuculuğunu ya da organizasyonunu yaptığım gecelerde, gezilerde, pikniklerde; üç yıl önce açmış olduğum facebook hesabımda paylaştım. Dostlarımın, arkadaşlarımın ve beni facebook aracılığıyla tanıyan takipçilerimin yoğun beğenisi ve isteği üzerine bu yazıları kitaplaştırma kararı aldım. İlçemizde de düzenlediğim imza günü oldukça güzel geçti. Burada da beni yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Şerefoğlu, ayrıca Ramazan ayının ardından düzenlenen bir müzik eğlence programıyla birlikte kitapta yer veremediği konuları burada anlatacağını da sözlerine ekledi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bitlis Ahlat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title