Haberler

Bedri Rahmi Eyüboğulu'nun Ünlü Tablosu Demirören'in Oldu

Güncelleme:

Bedri Rahmi Eyüboğulu'nun 1955 yılında bir otel için yapılan tabloyu işadamı Erdoğan Demirören'in aldığı ileri sürüldü. Başyapıt pinpon masası olarak bile kullanılmış.

Dünyaca ünlü şair ve ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun mart ayı başında Antik A.Ş.'nin müzayedesinde 1 milyon 830 bine satılan 'İstanbul' adlı tablosunu kimin aldığı merak konusu olmuştu. 'İstanbul' eseri Eyüboğlu'nun Anadolu renkleri ve nakışlarıyla harmanladığı en büyük ebatlı ve en detaylı tuval resmi. 191x335 cm boyutlarındaki eser Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun başyapıtı olarak anılıyor. Sanat çevrelerinden aldığım duyuma göre bu eseri işadamı Erdoğan Demirören aldı. Koleksiyoner kimliğiyle de bilinen Demirören, esere rekor fiyat ödeyerek dikkat çekti.

PİNPON MASASI OLDU

Türkiye'de resim sanatına farklılık katan ve birçok tekniğe öncülük eden bir isim olan Eyüboğlu'nun bu başyapıtının geçmişi de hayli ilginç. Müzayedede 800 bin başlangıç fiyatıyla satışa çıkarılan ve 1 milyon 830 bin lira alıcı bulan tablo uzun yıllar bir otelin duvarında pano olarak kullanılmıştı. Bundan 2 yıl önce de Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun şehrin farklı yerlerde bulunan eserlerinin 'korunamadığına' dikkat çeken Prof. Aydın Ayan, o dönemde eserin geçmişini şöyle anlatmıştı:

'Bu tablo sipariş üzerine 1955 yılında bir otelin duvarı için yapıldı. Yıllar sonra otel konsept değiştirdi ve tabloyu almamız istendi. 1975'in ilk aylarıydı. Biz tabloyu almaya geç gittik. Gittiğimizde tablonun yerinden söküldüğünü, ikiye bölündüğünü, hatta pinpon masası haline getirilerek kullanıldığını gördük. Alıp atölyeye getirdik. Uzunca bir süre atölyede bir köşede bekledi. Sonra birleştirilerek eski haline getirildi' Ayan'ın eserin satışından sonra da Cumhuriyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada bulunarak, pinpon maması konusunu ve eserin ikiye bölündüğünü tekrar gündeme getirdi. Bu konuda Facebook ve Twitter'da da 'çöpten çıktı milyona satıldı', 'tablodan pinpon masası yapılmış' gibi yorumlar yapılmıştı.

TORUN RAHMİ EYÜBOĞLU: MÜZE KURACAĞIZ

Konu ile ilgili bilgi almak için Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun torunu Rahmi Eyüboğlu'nu aradım. Kendisi tablonun 'pinpon masası' olarak kullanıldığı hakkında bir bilgisinin olmadığını, tablonun uzun yıllardır aile evlerinde tutulduğunu anlattı. Rahmi Eyüboğlu bu tablodan elde ettikleri geliri açmayı planladıkları Bedri Rahmi Eyüboğlu Müzesi için kullanacaklarını söyledi. 'Keşke satmak zorunda kalmasaydık, ama eninde sonunda bir müze kurmak istiyoruz. Bunun da zor olduğunun farkındayız ama elimizden geleni yapacağız' dedi. Aldığım duyumun doğruluğundan emin olmak için tabloyu alıp almadığını Erdoğan Demirören'e de sordum. Ancak konuyla ilgili kendisinden herhangi bir geri dönüş olmadı. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Bedri Rahmi Eyüboğlu Erdoğan Demirören Bedri Rahmi İstanbul Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (3)

çetin kaya:

ESKİ ÜÇ KAĞITÇILAR BUNLAR CANLARI SIKILINCA İFLAS EDERLER HÜKÜMETE GİYDİRİRLER TABLO ALMIŞ SEN ÖNCE DEVLETE ESKİ BORÇLARI ÖDE DEVLET UYUYORMU NEDEN ALMIYOR PARASINI BU ÜÇ KAĞITÇIDAN

1
0
yanıtYanıtla
eren:

ölünce değerlenen, hakkını ölünce aldıgın tek sanat; resim!

0
0
yanıtYanıtla
bu böyledirMobil-ANDROID:

bu tür yüksek paraya satılan luzumsuz nesneleri kim bedava para bulursa o talip olur o alir kimse alinteri parasini böyle faydasiz islere yatirmaz tabiki sanaat deyeri vardir ama bukadar paraya olunca faydasiz olur once Beşiktaş'ı sonrada tff yi soydu soygun devam ediyor demiroren deyil milletin badina ağörenler dir bunlar besiktasimizi mahvetti tupcu şimdide besiktasin sirtindanan vurarak gs fb nin desteyini alarak tff yi soyuyor sebeke devam ediyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title