Haberler

Bedri Koraman Son Yolculuğuna Uğurlandı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki evinde solunum yetmezliğinden 87 yaşında yaşamını yitiren ünlü karikatürist Bedri Koraman ailesi, yakınları ve bir dönem beraber çalıştığı arkadaşlarının da yer aldığı geniş katımlı cenaze töreninin ardından gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Karikatürist Bedri Koraman, eşi Nil Koraman ile yaşadığı Torba Mahallesi Abdi İpekçi Tatil Sitesi'ndeki evinde geçen cumartesi akşamı aniden fenalaştı. Eşi Nil ve oğlu Murat Koraman'ın haber vermesi üzerine eve gelen doktorunun müdahalesine rağmen Koraman, saat 18.50'de yaşamını yitirdi.

Kalp ve solunum rahatsızlığı bulunan ve geçen 13 Mayıs'ta evde düşüp başını çarpması sonucu beyninde ödem oluşan ve kaldırıldığı Özel Bodrum Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edilen Koraman'ın ölümü yakınlarını ve sevenlerini yasa boğdu.

CENAZE TÖRENİ KALABALIKTI

Ünlü ünlü karikatürist Koraman için bugün saat 15.00'de, Bodrum Belediyesi önünde tören düzenlendi. Koraman'ın eşi Nil Koraman, oğlu Murat Koraman, gelini Defne Koraman, kızı Şule Gerger, torunu Bedri Koraman, ilk eşinden olan kızı Meral Küçükerol ile birlikte törene; CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, siyasi parti ilçe temsilcileri, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ı temsilen Emir Bağ, TSYD Genel Sekreteri Mustafa Yener, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, Karikatürist Salih Memecan, Bodrumlu meslekdaşları, şarkıcı ve söz yazarı Fedon ve Bilun Dohmen, Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Mete Akyol, Can Pulak, Rahmi Turan, eski bakanlardan Fikret Ünlü, İmren Aykut, emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 600 kişi katıldı.

"BODRUMLULAR OLARAK ONU TANIMAKLA ÇOK ŞANSLIYDIK"

Duygulu anların yaşandığı törende; eşi Nil Koraman tabutun üzerine eğilip, dakikalarca öptü. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da yaptığı konuşmada "Bedri amca dediğim büyüğümüz ustamız, ağabeyimiz, Bodrum sevdalısından; Türkiye çok şey öğrendi. Bizler çok şey öğrendik. Böyle bir usta bir daha kolay kolay gelmez. Bodrumlular olarak onu tanımakla çok şanslıydık. O'nun sanatını ve düşüncelerini yaşatmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Ardından Koraman'ın cenazesi Belediye Meydanı'ndaki Adliye Cami'nin önüne getirildi.

VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ

DHA muhabirine duygularını ifade eden Koraman'ın eşi Nil Koraman, "Bedri Bodrum'u, Bodrumluları çok sevdi. Onlar da eşimi çok sevdi. O nedenle vasiyeti çok sevdiği Torba'ya gömülmekti. Onun isteğini yerine getirmenin gururunu taşıyoruz. Ayrıca, iki kitap hazırlığı vardı. Onların basımını göremeden bizleri de kitaplarını da bıraktı gitti. Ama biz o kitapların basılmasını ve sevenleri ile buluşmasını sağlayacağız" dedi.

ÇİZGİLERİ İLE SİYASİLERE YOL GÖSTERİRDİ

Gazeteci ve 7'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Danışmanı Can Pulak da şunları anlattı:

"Bedri ile kardeş gibiydik. Uzun yıllarımız birlikte geçti. Onu gazete basın dünyası severdi. Ona kimse kızmazdı. Çünkü o çocukla, çocuk; gençle genç, büyükle büyük olurdu. Hayatı çizgilerindeki gibiydi, hep sevgi doluydu. Bizler Ondan çok şey öğrendik. Ustalığını sadece çizgilerinde değil gençlere örnek olmasıyla ve yardımlarıyla da gösterirdi. Çizdiği karikatürlerle Sayın Süleyman Demirel'i ve Sayın Turgut Özal'ı çok eleştirmesine rağmen her ikisi de Bedri'yi çok sever ve sayarlardı. Asla kızmazlardı. Çünkü O'nun çizgilerine kızılamazdı, doğruyu ve gerçeği çizerdi. Hatta Sayın Özal kendisi ile ilgili çizimlerin orijinal hallerini benim aracılığımla Bedri'den istetir, çerçeveletir ve odasına asar 'bunlar benim için çok önemli yol gösterici çizgiler' derdi."

ÇALIŞMA ARKADAŞLARI DUYGULARINI PAYLAŞTI

Gazeteci Mete Akyol, Bedri Koraman ile yaklaşık 50 yıl birlikte olduklarını birlikte çalıştıklarını belirterek, "Bedri Koraman Türk basınında bir beyinsel lezzet olarak geldi. O'nu hep öyle duyumsadık. Bundan sonra da beynimizde ağzımızda kalan lezzetle Koraman'ı özleyeceğiz" dedi.

Fikret Bila da "Bir gazeteci olarak Bedri abi ile çalıştığım ötürü çok şanslıyım. Karikatürümüzün bir dev ustasıydı. Karikatürümüzün dehasıydı. Süleyman Demirel öyle hitap ederdi. 'Sen karikatürün dehasısın' derdi. Gerçekten Türk basınında tekti ve bir çok ödülü de vardı. Siyasi karikatürü Türk toplumuna sevdiren bir çizerdi. Bence sadece çizer değil aynı zamanda çok etkili bir yazardı. Özellikle siyaseti izlerken yaptığı bandlar, çizdiği kadar da yazısı birçok makaleden daha etkiliydi. Hayatı çok farklı anlayan bana göre bir bilge bir filozof insandı. Onunla çalışmaktan çok şey öğrendim. Hepimiz için büyük bir kayıp, Türk basının Türk karikatürünün başı sağ olsun" dedi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Türk mizahının duayeni Koraman için ikindide saf tutuldu. Bu sırada cami imamının uyarısı üzerine ön sırada yer alan Nil Koraman ve arkasındaki bir grup kadın, saftan ayrıldı. Ardından kılınannamaz sonrası Koraman, Torba Mezarlığı'nda gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze namazı boyunca Başkan Kocadon, Nil Koraman'ı biran olsun yalnız bırakmadı - Anter

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kocadon Bedri Koraman Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title