Haberler

Bedri Baykam: CHP'yi İktidar Yaparım

Güncelleme:

Ressam Bedri Baykam, en beğendiği liderin kendisi olduğunu belirterek "CHP'yi uçururum, CHP'yi iktidar yaparım, bunu çok net görüyorum." dedi.

Ressam Bedri Baykam, "CHP genel başkan adayı iken kendimi çok desteklemiştim. CHP Genel Başkanlığını benden daha iyi yapacak hiç kimse yok. Benim de –sanatı rafa kaldıralım- daha iyi yapacağım bir iş yok. Ben CHP'yi uçururum. Ben CHP'yi iktidar yaparım, bunu çok net görüyorum" dedi.

Hürriyet gazetesinden Zeynep Miraç'ın sorularını yanıtlayan Bedri Baykam sanat hayatından, siyasete kadar birçok alanda konuştu.

İşte Bedri Baykam'la yapılan röportajdan bir kesit;

Bugün resminizi bilmeyenler de Bedri Baykam'ı tanıyor. Da Vinci deyince gözümüzün önüne Mona Lisa geliyorsa Bedri Baykam kendi suretiyle canlanıyor. En bildik eseriniz kendiniz misiniz?

Türkiye'nin herhangi bir ilçesini tombaladan çekin, halk beni tanır, sarılır, lokantaların yarısında para almazlar, enteresan bir sevgi seli vardır. Yalnız görüntümü tanıdıklarından değil, samimiyetimi bildiklerinden. Kimisi Fenerbahçelilikten yakalıyor, kimi siyasi fikirlerimden, kimisi sanattan. En tanınan görüntümün ben olduğu doğrudur, buna itiraz etmeyeceğim. Ama tarihe kalacak, bir gün Mona Lisa'yla ya da Picasso'nun, Magritte'in kimi yapıtlarıyla güzel bir rekabete girecek işler bıraktığımı da biliyorum. Onu hiç ihmal etmiyorum. Ama şu anda odak noktasında kabarık kıvırcık saçlı adamın olmasını doğal buluyorum. Bu beni rahatsız etmiyor. Çünkü ben aynı zamanda 24 kitap yazmış, 60 sergi kataloğu çıkmış, binlerce resim yapmış bir insanım.

Bu derece üretkenlik sanat alfabesi içinde makbul sayılır mı?

O resimlerin ne olduğuna bakarım. Binlerce resim tek başına bir şey ifade etmez. Bunlar birbirine organik olarak bağlı mı? Her biri kendi kökünü kabul edip buna rağmen yeni kapılar araştırabiliyor mu? Kendimi tekrar etmiyorum. Çünkü sıkılmak istemiyorum.

Çok çabuk mu sıkılırsınız?

Sıkılmadıklarım da var. Fenerbahçe her gün galip gelirse sıkılmam. Mesela siyasete keyiften girmedim. Siyasete boğazıma kadar girmemin nedeni demokrasiyi, özgürlüğü, Atatürkçü Türkiye'yi, koruma güdüsü ve sorumluluğu.

Koruyabildiğinizi düşünüyor musunuz?

Sahte tevazu göstermeyeyim, çok katkı sağladığımı düşünüyorum. 1987'den beri maalesef her dediğim çıktı Türkiye'de. Bununla övünmüyorum çünkü haklı çıkmamak için uğraştım. Yıllardır bütün Anadolu'da siyasi konuşmalar yaparak, sürekli yazarak, CHP'nin içinde yörünge saptamaları yaparak çalıştım. Mesela Ertuğrul Günay, CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunda, o dönem Baykal'a muhalif olmama rağmen, "Bunu yaparsanız CHP'nin rotası çöker çünkü Günay ılımlı İslamcı, İkinci Cumhuriyetçi bir kişidir" dediğimde yakın arkadaşlarımın hiçbiri bunun farkında değildi.

"Baykal'a muhalif olmama rağmen" dediniz. Kılıçdaroğlu için de bir istifa çağrısı kaleme almıştınız. Siz temel olarak muhalif misiniz?

Yok, ben temel olarak tehlikeleri basit bir öngörüyle gören ve "Bu kamyon çocuk parkına çarpacak" diyen kişiyim. Bunu söylemekten de çekinmiyorum. "Kamyoncular Birliği beni dava eder mi", "Kamyon durup çocuklara çikolata dağıtırsa rezil olur muyum" diye düşünmem. Biz şeytan taşlamaktan ibadete vakit bulamayan insanlar olarak geçirdik ömrümüzü. Ben muhalifliği aramıyorum, muhaliflik beni buluyor.

"BEN CHP'Yİ UÇURURUM"

Hiç desteklediğiniz bir lider oldu mu?

Oldu. CHP genel başkan adayı iken kendimi çok desteklemiştim. CHP Genel Başkanlığını benden daha iyi yapacak hiç kimse yok. Benim de –sanatı rafa kaldıralım- daha iyi yapacağım bir iş yok. Ben CHP'yi uçururum. Ben CHP'yi iktidar yaparım, bunu çok net görüyorum. CHP liderlerine de karşılıksız danışmanlık yaparım. Kılıçdaroğlu'nun samimiyetle başarılı olmasını isterim. Çünkü benim işim gücüm var. Atölyede, kafamda bekleyen binlerce resim, kafamda hazır bir roman var. Üç dört ömürlük doluyum ben. Liderlik hırsı bende kişisel değil. Dediklerimi uygulasınlar ve onlar CHP'yi iktidar yapsın diye saman altından yönlendirmeler yapıyorum.

Üç dört ömre yetecek kadar işi olan bir ressam "Genel Başkanlığı benden iyi yapacak kimse yok" diyor. Siz olsanız ne düşünürsünüz? Deli mi, çok mu vatansever?

Ben 2003 yılında Genel Başkanlığı kazanmak üzere olduğum için Baykal, tüzüğü değiştirip önümü kesti, gerekli imza rakamını yüzde 5'ten 20'ye çıkardı. Sorunuzun yanıtı şu: CHP delegeleri ve örgütü bana deli demedi, güvendi. Siz siyasetle uğraşmazsanız siyaset sizinle uğraşır.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Bedri Baykam Mona Lisa Hürriyet Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (80)

zaza:

Solu boş yere işgal etmeyin. Selahattin Demirtaş geldi. Tüm ezilenlerin gerçek sesi. . .

7
23
yanıtYanıtla
MALATYALI:

VALLA NE YALAN SÖYLEYEYİM KEMALDEN BETERİ OLMAZ DİYORDUM AMA BEDRİYİ UNUTMUŞUM! BETERİN BETERİ VARMIŞ! VAY BE ADAM YOKLUĞUNDA MEYDAN KİMLERE KALDI???

19
3
yanıtYanıtla
Ant:

Türkiye de 100/33 (Arap dönmesi, Kürtler vb var). . (Y-DNA J1 ve J2) bunlarda Türk geni yok. . Bunlar genelde IQ 88 olan (yani maymun ile ayni seviyede olan AKP seçmeni, hani koyun denilen insanlar. ). . Bunlar dan baska Gerçek Türkler var bunlar 100/60 seviyesinde. . . 100/7 de balkan vb. . . . . CHP genelde demokrat ve elit bir parti ama biraz iyi yönetilmiyor. . . tabana inmesi gerek (Tayyib efendi gibi demagoji yapan ve milleti soyan birisi olmamalı. ). . Bu lider insanin profili Atatürk gibi bir lidere yakin olmali. . . Bu ressam iyi gibi ama liderlik ve yöneticilik Vasfi var mi bilmiyorum?

2
17
yanıtYanıtla
maraba:

Erdoğan titremeye başladı bile:))

11
6
yanıtYanıtla
UKKUS;:

Neden olmasın? Bol bol iktidar koltuğu resimleri çizer. Bu işi ondan daha iyi yapacak ressam varmı?. . .

16
0
yanıtYanıtla
türkiye vatandaşı:

sahtekarın biri gelir biri gider nedir bu chp nin bu soytarılardan çektiği

14
2
yanıtYanıtla
gariban:

bizim ulkede sanata tahsile onem vermiyorlar yalana hirsiliga sahde vatlere onem veriyorlar beyefendi farkinda deilmisin 12 yildir ulkenin dustugu duruma

1
15
yanıtYanıtla
ilgnc:

o saçlarla olmaz

12
3
yanıtYanıtla
utanmaz adam:

bu saate kadar neredeydiniz sayın baykam. . . ! karı boyamaya mı gitmiştiniz ? sahi tuval''i boyayınca (tablo oluyor) ve satıyorsunuz; boyadığınız bayanları ne yaptınız !!!ulan siyaset sahnesinde bir milyon kıvrak var zaten, bir de sen çıkma. . .

14
1
yanıtYanıtla
Kılçık:

CHP işte bu tipitip lerin elinde. Tipitip in şahı zaten CHP nin başında. Bu tiplerin partisi CHP ye oy verirsem hakikaten Allah (CC) bana öbür dünyada hesap sorar yahu. Bir tane beş vakit namazında cemaatle hiç olmazsa Cuma günleri haşır neşir olan bir lider çıksın vallahi oyumu CHP ye vereceğim.

12
3
yanıtYanıtla
Tüm 80 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title