Haberler

Bedrettin Dalan Türkiye'de

Güncelleme:

Bedrettin Dalan, Ergenekon operasyonları sırasında ayrıldığı Türkiye'ye 7 yıl aradan sonra döndü.

Ergenekon Davası'nın firari sanığı Yeditepe Üniversitesi Kurucusu Bedrettin Dalan, hakkındaki yakalama kararının geçen ay kaldırılmasının ardından yurda döndü.

YAKINLARI KARŞILADI

Lufthansa Havayolları'na ait bir uçakla saat 00.05'de Almanya'nın Frankfurt şehrinden İstanbul'a gelen Bedrettin Dalan, apronda özel VIP aracıyla alınarak Atatürk Havalimanı VIP Salonu'na getirildi. Burada yakınları tarafından karşılanan Dalan, daha sonra havalimanından ayrıldı.

Havaalanında babasını karşılayan oğlu Barış Dalan, "Babam vatanına milletine kavuştu. Sağlık durumu gayet iyi" dedi.

2009'DA GÖZALTINA ALINMAK İSTENMİŞ ANCAK BULUNAMAMIŞTI

İstek Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi'nin kurucusu Bedrettin Dalan, Ergenekon Davası kapsamında 2009 yılında gözaltına alınmak istenmiş ancak bulunanamıştı. 15 Ekim 2008 yılında yurt dışına çıktığı anlaşılan Dalan, basına telefonla yaptığı açıklamada eşinin sağlık durumu nedeniyle Amerika'da olduğunu belirterek döneceğini söylemişti.

EŞİ DÖNMÜŞ ANCAK KENDİSİ DÖNMEMİŞTİ

21 Haziran 2009'da Dalan'ın eşi Türkiye'ye gelmiş ancak kendisi ise dönmemişti.

2010'DA YAKALAMA KARARI ÇIKARTILMIŞTI

Yurda geri dönüş yapmayan Dalan hakkında 12 Nisan 2010'da yakalama kararı çıkarılmıştı. Bedrettin Dalan ile ilgili yakalama kararını İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi almıştı. Ergenekon davasının esas mahkemesi olan 6. Ağır Ceza Mahkemesi geçtiğimiz hafta, savcılığın, 11 Şubat'taki oturumunda 'yakalama kararı kaldırılsın' talebini reddetmişti. Aynı mahkeme 18 Şubat'ta Bedrettin Dalan'ın yakalama kararını kaldırmıştı.

DÖNECEĞİNİ AVUKATI AÇIKLAMIŞTI

Bedrettin Dalan'ın avukatı Celal Ülgen, müvekkili ile ilgili 18 Şubat günü yaptığı açıklamada; "Bedrettin Dalan konusunda mahkeme doğru kararı verdi. Haklılığımız anlaşıldı. Sayın Dalan yakında ülkesine dönecek" demişti.

Yeditepe Üniversitesi'nin de bağlı bulunduğu İSTEK Vakfı'nın kurucusu Bedrettin Dalan 7 yıldır yurt dışında bulunuyordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yeditepe Üniversitesi Bedrettin Dalan Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (24)

YıldırımMobil-IOS:

En azından diğerleri gibi boşu boşuna hapis yatmadı .

11
2
yanıtYanıtla
Farklı Bakış:

Bir zamanlar HALİÇ GÖZLERİM GİBİ OLACAK demişti. Temeli Dalan attı parsayı RTE kaptı. AKP ye karşı güçlü olduğundan Ergenekon yalanı ile susturulmak istendi. Kaçarak yıpratılmasını önledi. Şimdi adil bir yargılama sürecinde Türkiye''ye geldi.

7
5
yanıtYanıtla
AK GENÇLİK...:

BU ADAMDA TAM BİR AKP Lİ TİPİ VE ZİHNİYETİ VAR HEMEN ADAY YAPALIM, HEP DYP DÖNEMİNDE GÖTÜRECEK DEĞİL BİRAZDA BİZİM DÖNEMDE GÖTÜRSÜN. . .

6
4
yanıtYanıtla
KİM ŞANSLI ACABA..:

ÜLKEMİZDE CAVİT ÇAĞLARLAR, BEDRETTİN DALANLAR, ERDOĞAN BAYRAKTARLAR, EGEMEN BAĞIŞLAR DAHA AKLIMA GELMEYENLER OLDUKÇA BİZLER BİR KURU EKMEĞE TALİM. . . AMA O KURU EKMEKLE MUTLUYUZ AHİRETTE BEKLENTİMİZ VAR AMA BU HARAMZADELERE ALLAH YARDIM ETSİN. . .

9
1
yanıtYanıtla
AkiL Mobil-IOS:

En güzelini yaptın , bravo sana

8
1
yanıtYanıtla
yazık ülkeme:

gavur para. parası olan kaçtı, paşalar ve askerler paşa paşa gitti yattı. yazık adaletin bumu dünya. yiyenler kaçar, fakirin evladı boyun eğer. lanet olsun bu düzene

9
0
yanıtYanıtla
mobilWeb@haberler.com:

Cem Uzan eksik, o da gelsin

5
1
yanıtYanıtla
GerçektenMobil-IOS:

Adamın yarası vardıki adam firar etmiş demekki çakal yakalama kararı kalkınca nasıl ortaya çıkar Allah bilir fakir fıkaranın rıskını nekadar çaldığını dürüst insan kalmamış türkiyede hepsi çakal gibi mundar gözetliyor

5
1
yanıtYanıtla
TurkMobil-IOS:

memlekete hosgeldin bedri!!

2
4
yanıtYanıtla
mg 3:

valla akıllı adammış fettulahcıları gazabından yırtan tek kişi bence bundaki akıl onları bitirir devletin bilgisine

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title