Haberler

Bediüzzaman'ın Eserlerinin Tüm Hakları Diyanet'e Verildi

Güncelleme:

Bediüzzaman Said Nursi'nin eserleri üzerindeki haklar, Diyanet İşleri Başkanlığı'na resmen devredildi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin eserleri üzerindeki haklar, Diyanet İşleri Başkanlığına verildi. "Eser Sahibi Sait Okur (Bediüzzaman Said Nursi) Olan Eserler Üzerindeki Hakların Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından Kullanılmasına İlişkin Karar", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karar, Kültür ve Turizm Bakanlığının talebi üzerine 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 47'nci maddesine göre alındı.

TÜM HAK VE YETKİLER DİYANET'TE

Kararda, eser sahibi Sait Okur'un eserlerinin Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'ndan kaynaklanan tüm hak ve yetkilerinin Diyanet İşleri Başkanlığına ait olduğu belirtildi.

KOŞULLARA UYULMAZSA SUÇ DUYURUSU BAŞLATILACAK

Diyanet İşleri Başkanlığınca verilen izin veya yetki çerçevesinde hareket edilmediğinin ya da eserlerin aslına uygun olma koşuluna riayet edilmediğinin tespiti halinde hukuki süreç başlatılacağı bildirildi.

Hak sahipliğini belgelendiren kişilere, talep edilmesi halinde Diyanet İşleri Başkanlığınca münasip bir bedel ödeneceği ve bu bedelin Başkanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca oluşturulacak komisyon tarafından belirleneceği kaydedildi.

Karar, yazarın "Sözler, Mektubat, Lem'alar, Şualar"ın da aralarındaki bulunduğu eserleri için geçerli olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (26)

Muzaffer:

Risaleleri okudum, vardığım sonuç şu; alelade(sıradan) nasihatlerden başka bişey yok.

3
11
yanıtYanıtla
zafer:

o zaman suç risalelerde değil senin beyninde anlamamışsın:)

yanıt2
yanıt0
Muzaffer:

Anlamasam, kanaatim olabilirmiydi, hacı? :)

yanıt0
yanıt1
zafer:

sadece anlayanın mı kanaati oluyor hacı:) kardeşim senin bu kanaatinden anlamadığın kanaatine varılıyor :)

yanıt1
yanıt1
Muzaffer:

Kanaat, ortaya mantıklı bir düşünce koyamıyor ise o beynin anlamadığı kanaatine varılabilir. Kanaatimce, kanaatimi idrak edemiyorsun müdür:)

yanıt0
yanıt0
zafer:

kanaatinin kanaatı doğru anlamadığını gösteriyor. süsleyerek üste çıkma kanaatin benim kanaatimden kabul görmez hafız

yanıt0
yanıt0
Muzaffer:

Süsleyerek üste çıkmak; niyettir, sen kanaat demişin. Bu kanaat tekerlemesini çok zorlamışın anlaşılan. Neyse üstad, bu son mesajım.

yanıt0
yanıt0
zafer:

oda kanaatin icabıdır kardeş. zorlama yok niyet var bu benim sen dilersen son mesajım.

yanıt0
yanıt0
nühü:

Hükümetin dünkü bakışı bugünkü bakışı amacı belli hükümet 480 derece çark etmiştir, önceki halide yanlıştı tarikatle iç içe olması adaleti yönlendirmesi , bugünküde yanlış adaleti yine bu sefer başka yöne çevirdi adalet sistemi kafayı yedi, fazla safsataya gerek yok dağılın.

yanıt0
yanıt0
HAKKI DAYI:

güzel bir olay, ama yetmez:cübbeli gibi degerli hocalara coook ihtiyac var, , ayrica ülkemizde haalaa camilerde zikir yapmak yasak, namazi kildinmi , imamlar cemaat gitsin diye gözünün icine icine bakiyor, , yani hükümet bütün bu proplemleri acilen cözmelidir.

9
5
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title