Haberler

Bedensel Engellilerin Spora İlgisi Artıyor

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Arif Ümit Uztürk, aktif sporcu sayısının her geçen gün artarak 4 binin üzerine çıktığını, Rio Paralimpik Oyunları'nda 7-10 arasında madalya kazanmayı hedeflediklerini bildirdi.

KADİR YILDIZ - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Arif Ümit Uztürk, aktif sporcu sayısının her geçen gün artarak 4 binin üzerine çıktığını, Rio Paralimpik Oyunları'nda 7-10 arasında madalya kazanmayı hedeflediklerini bildirdi.

Uztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinde federasyonun 3 milyon 157 bin lira borcu olduğunu, birçok müsabakaya para olmaması dolayısıyla katılamadıklarını belirterek, uluslararası federasyon aidatlarının da yatırılmadığını gördüklerini söyledi.

Borcun yaklaşık 2 milyon lirasını ödediklerini aktaran Uztürk, aynı zamanda da hakemlere, personele, kulüplere ve sporculara ödeme yaptıklarını dile getirdi.

Uztürk, sportif ve maddi açıdan borç yapmadan faaliyetler sürdürdüklerine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Tekerlekli sandalye basketbol takımımız İngiltere'de Avrupa ikincisi oldu. 2016 Rio Paralimpik Oyunları için kota aldılar. Basketbolla beraber 20 kesinleşmiş kotaya sahibiz. Kota müsabakaları 2016 temmuz sonuna kadar devam edecek. Bugünlerde de masa tenisi, atletizm, atıcılık ve halter alanında sporcularımız mücadele edecek. Bunlar kota veren yarışmalardır. 2016 Rio için 40-45 kota almış sporcumuz olsun istiyoruz. Bu çerçevede planlı olarak çalışıyoruz."

"Sporcu sayısı 4 bini geçti"

Bünyelerinde 13 paralimpik, 3 de paralimpik olmayan spor dalları bulunduğunu aktaran Uztürk, "Son yönetim kurulu kararlarımızla tekerlekli sandalye eskrim ve tekerlekli sandalye curling branşlarımızı da bunlara dahil ettik. Bunlar aynı zamanda paralimpik spor dallarıdır" diye konuştu.

Uztürk, eskrimcileri ikinci kez yurt dışında müsabakaya göndereceklerine vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kotalı müsabakalara gidiyorlar. Curling kurulları oluşuyor. Aktif sporcu sayımız, 4 binin üzerinde, tekerlekli sandalye basketbol liglerinde de 9 yeni kulüp katıldı. Ampute futbol liglerimize 7 kulübümüzün katılımını sağladık. Son dönemde sporcu sayımızda bir artış var. Ancak ileride il müdürlükleri bünyesinde uygulanan projelerdeki çocukların da bir an önce yarışmacı seviyeye gelmesini bekliyoruz."

- "Rio'da madalya hedefimiz 7-10 arasında"

Bilek güreşi milli takımının Malezya'dan takım halinde dünya şampiyonu olarak döndüğünü belirten Uztürk, bunun kendileri açısından süper bir başarı olduğunu söyledi.

Bilek güreşinin olimpik olması durumunda madalya sayılarının artabileceğini dile getiren Uztürk, "Rio'da madalya hedefimiz 7'den yukarı olmalı. 2012 Londra'da 43 sporcuyla katıldık, 7 madalya kazandık. Rio Paralimpik Oyunları'nda 7-10 arasında madalya kazanmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Doping üzerinde de dikkatle durduklarını aktaran Uztürk "En kısa zamanda kulüp ve milli takım antrenörlerini doping konusunda bilgilendirme semineri yapacağız. Şu ana kadar bedensel engelli camiasında dopingle ilgili olumsuz bir vukuatımız olmadı, bundan sonra da olmaması için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title