Haberler

Bedensel Engelli Sporcuların Hedefi Milli Takım

Güncelleme:

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Bedensel engelli çocukların yüzme antrenmanından detaylar- Antrenör Mehmet Bayrak röportajı- Mustafa Dağdelen röportajı ZEHRA AYDIN - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Bedensel Engelliler Yüzme Takımı'nın başarılı bedensel engelli sporcuları, ay yıldızlı formayla milli takımlarda mücadele etmeyi hedefliyor.Antrenör Mehmet Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıldır bedensel engelli çocuklara yüzme dersi verdiğini söyledi.Kulüp bünyesinde yaklaşık iki senedir engellileri profesyonel olarak yetiştirdiklerini belirten Bayrak, "9 sporcumuz var. İki yılda büyük başarılar elde ettik. Her sporcumuzun, klasmanında Türkiye birinciliği var. Bazı sporcularımızın ise ortalama 10 altın madalyası var" ifadesini kullandı..Bayrak, yetiştirdikleri sporcuların hayalinin milli takım olduğunu vurguladı.Rehabilitasyon amacıyla havuza gelen bedensel engellilere yaklaşık 5 yıldır hizmet verdiklerini aktaran Bayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk önce rehabilitasyon olarak başladığımız bu gruptaki çocuklardan 9'unu yetiştirerek, açtığımız kulübe aldık. Sporcularımızın dışında rehabilitasyon grubundan başarılı bulduğumuz kişileri de kulübümüze alıyoruz. Çocuklar yarışma maratonuna katılmadan önce rahatsızlıklarını yenmek için uğraşıyordu, şimdi ise hepsinin kendi kategorilerinde milli takım hedefi var. Şu anda milli takıma bir adayımız var. Sporcularımızın hepsi birbirinden yetenekli, hepsi kendi klasmanlarında örnek alması gereken kişileri tanıyorlar. Yüzme sayesinde her şeyi aştılar, ilerleyen zamanlarda hepsinin hayaline kavuşacağına inanıyorum."Bayrak, her gruptan bedensel engelli çocuğa yüzme dersi verdiklerini belirtti.- Başarılı sporcuları örnek alıyorlarS7 kategorisinde Türkiye şampiyonu olan 15 yaşındaki Mustafa Dağdelen de 11 madalyası bulunduğunu bildirdi.Milli takıma seçilmek için çok çalıştıklarını dile getiren Dağdelen, "Seçilirsem Avrupa şampiyonu olmak istiyorum. Başarılı sporcuları örnek alıyorum" dedi.Profesyonel olarak 2,5 yıldır yüzdüğünü söyleyen 18 yaşındaki Mehmet Bakır Eğilmez ise yüzme sporuyla 10 senedir ilgilendiği bilgisini verdi.Klasmanlarında Türkiye birincisi olan ve birçok madalyası bulunan Ömer Faruk Ulu (10) ile Beyza Demirel (12), öncelikle milli takıma girmeyi, daha sonra ise antrenör olmak istediklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Spor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mehmet Bayrak Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title