Haberler

Bedensel Engelli Halterde Altın İçin Kaldırdı

Kırıkkale Halter İl Temsilciliği'nin 2013 yılı faaliyet programında yer alan Valilik Kupası Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası çekişmeli geçti.17 Ağustos Spor Salonu'ndaki şampiyonaya Kırıkkale'nin yanı sıra Kırşehir, Çankırı ve Kayseri'den...

Kırıkkale Halter İl Temsilciliği'nin 2013 yılı faaliyet programında yer alan Valilik Kupası Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası çekişmeli geçti. 17 Ağustos Spor Salonu'ndaki şampiyonaya Kırıkkale'nin yanı sıra Kırşehir, Çankırı ve Kayseri'den gelen 34 bedensel engelli sporcu katıldı.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, şampiyonanın açılış töreninde yaptığı konuşmada, kentte 48 bedensel engelli, 26 görme engelli ile 93 işitme engelli sporcunun bulunduğunu bunlardan 57'sinin faal sporcu olduğunu belirtti. Vali Kolat, hayatın içerisinde yer almanın, 'Biz de varız' demenin büyük bir başarı ve cesaret olduğunu ifade etti. Vali Kolat, şampiyonaya katılan sporcu ve teknik heyetleri kutladığını belirterek şöyle dedi:

"Çankırı, Kırşehir, Kayseri ve Kırıkkale'den katılan 34 sporcunun burada bulunması bizleri mutlu etti. Hepimiz bir gün engelli olabiliriz, insanın kaderinde varsa, bundan kaçınmak mümkün değil. Ancak 'engelliyim' deyip bir kenara çekilmek, hiç de hoş değil. Herkesin kendi branşında yapabileceği sporlar var."

Çankırı'nın Kurşunlu İlçesi'nde ayakkabı tamircisi, bedensel engelli, 38 yaşındaki Şaban Mazak yaptığı açıklamada, 10 yıl önce başladığı bilek güreşi ve halter sporu ile engelleri ortadan kaldırdığını söyledi. Spora başlamadan önce sosyal yaşantısının bulunmadığını ifade eden Mazak, "Spor engelliler için bulunmaz bir nimet. İnsan kendini eve hapsetmiyor, yaşantısı değişiyor. Benim iki bacağım olmamasına rağmen spor yapmaktan asla vazgeçmedim" dedi.

Sakat arabası ile ilk kez halter şampiyonasına geldiğini belirten Yıldız Taş ise konuşmasında, "Engel, insanın kafasında var. Önümüze merdivenler yaparak, engeli biz kendimiz çıkarıyoruz. Aslında hiç engel yok" dedi.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve protokol üyeleri tarafından sporculara katılım belgelerini verdi. Bu arada bayanlar arasında yapılan şampiyonada birinci olan Demet Aşıroğlu ve Yıldız Taş'a altın madalyaları verildi. - Kırıkkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Kırıkkale Kırşehir Kayseri Çankırı Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title