Haberler

Bedensel Engelli Enes Spor Okulu İle Mucizeyi Başardı

Güncelleme:

6 yaşındaki doğuştan bedensel engelli Enes Umut Mumcu, Büyükşehir Spor Okulları Jimnastik Kursu ile adeta bir mucizeyi başarıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sporu tabana yaymak ve şampiyon sporcular yetiştirmek amacı ile hayata geçirdiği Spor Okulları Projesi, doğuştan ayaklarını kullanamayan 6 yaşındaki Enes Umut Mumcu'ya adı gibi umut oldu. Büyükşehir jimnastik kursunda eğitim alan küçük Enes, bir ay gibi kısa bir zamanda kendinden beklenilmeyecek jimnastik hareketlerini ustalıkla yapmaya başladı. Spor ile derslerindeki başarısı da artan Enes, azmin tüm engelleri aştığını gözler önüne serdi.

DOĞUŞTAN AYAKLARINI KULLANAMIYOR

Anne karnında folik asit vitamini eksikliği nedeni ile spina bifida (bel açıklığı) ve hidrosefali(beyinde su toplaması) rahatsızlığı ile dünyaya gelen Enes Umut Mumcu, adeta sporla mucizevi bir başarı elde etti. Sağlık sorunları nedeni ile ayaklarını kullanamayan Enes'in hayatı Büyükşehir Belediyesi'nin Spor Okulları Projesi kapsamındaki Jimnastik Kursu ile tanışması ile değişti.

BAMBAŞKA BİR ENES OLDU

Enes'in annesi Ayşe Mumcu oğlunun hayatının spor ile değişmesini şu sözlerle dile getirdi, "Enes'te bu yaşına kadar görmediğim şeyleri görüyorum. Bir aydır jimnastikle ilgilenmesine rağmen taklalar atmaya başladı. Eskiden sürünerek yürürken zorlanıyordu. Bizim yardımımızla bazen ihtiyaçlarını gideriyordu. Şimdi sürünürken zorlanmıyor. Hatta ayaklarını çekerek kendini taşıyor. Öğrendiklerini evde uyguluyor. Eskisinden daha da bağlı oldu hayata. Derslerinde de ilerleme kaydetti. Okuma yazması daha iyi şimdi. Adeta bambaşka bir Enes geldi"

TERS TAKLALAR ATMAYA BAŞLADI

Öğretmenleri ise Enes'in azmini herkese örnek olması dileğinde bulunarak, "Her insan Enes gibi azimli olsun. Enes jimnastik sporuna başladığında 2 metrelik minderde yürüyemiyordu. Şimdi çalıştığı salondaki minderleri rahatlıkla yürüyebiliyor. Ters taklalar atabiliyor. Köprü kurmaya başladı. Onun bu çalışkanlığı ile ileride daha başarılı olacağına inanıyorum. Enes'i bize kazandırdığı için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title