Haberler

Bedensel Engelli Çifte 2 Kişilik Elektrikli Araç

Çorum'da 5 ay önce dünya evine girdikten sonra Samsun'a yerleşen bedensel engelli çifte, 2 kişilik elektrikli araç verildi.

Çorum'da 5 ay önce dünya evine girdikten sonra Samsun'a yerleşen bedensel engelli çifte, 2 kişilik elektrikli araç verildi.

Çorumlu Meryem Bolat ile Samsunlu Yüksel Ekti çifti, 5 ay önce evlendikten sonra Samsun'a yerleşti. İki bacağı da engelli olan Meryem Ekti, yine bedensel engelli eşi ile Samsun'u gezebilmeleri için Çorum Belediyesinden destek istedi.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, engelli çifte bebeklerinin olacağını öğrendikleri gün ikinci sevinci yaşattı. Külcü, çifte 2 kişilik elektrikli araç gönderdi. Aracı Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu ile Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok çifte teslim etti.

Meryem Etik, gazetecilere, hediye edilen 2 kişilik araçla artık eşiyle gezebileceklerini söyledi. Kendisinin panik atak rahatsızlığı bulunması nedeniyle aracı kullanamayacağını belirten Etik, "Ben kullanmam ama eşim kullanabilir. Bizi eşim gezdirecek" dedi.

Bugün iki mutluluğu bir arada yaşadıklarına dikkati çeken Etik, sabah hamile olduğunu öğrendiğini, sonra da Çorum Belediyesinin kendilerine 2 kişilik araç gönderdiğini kaydetti.

"Bebeğimiz doğduktan sonra hep beraber gezebileceğiz"

Yüksel Ekti ise eşinin bacaklarındaki sorun nedeniyle koltuk değnekleriyle yürüyebildiğini vurgulayarak, "Bunun için eşimle gezmekte büyük zorluk çekiyorduk. Artık rahatlıkla Samsun sokaklarında dolaşabiliriz. Bugün eşimin hamile olduğunu da öğrendim. Araçta bebek için de yer var. Bebeğimiz doğduktan sonra hep beraber gezebileceğimiz bir aracımız oldu" ifadelerini kullandı.

Yabacıoğlu da çiftin evlenmesine de belediye olarak destek olduklarını dile getirerek, vatandaşların sosyalleşmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Tok ise Yüksel Ekti'nin işsiz olduğunu, evini geçindirebilmesi için de ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Erdoğan Tok Samsun Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title