Haberler

Beden Eğitimi Dersi Kalkıyor

Güncelleme:

"Spor Mahkemeleri Kurulacak ve Taş Atan Taraftarlar Burada Yargılanacak"

Bakan Özak: Maçta Şiddet Uygulayan Hemen Mahkemeye Çıkarılmalı

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, spor müsabakalarında şiddet uygulayan, hakeme hakaret edenlerin hemen mahkemeye çıkarılması ve hiçbir müsabakaya sokulmaması gerektiğini söyledi. Özak "Beden eğitim dersleri bugünkü haliyle hiç bir işe yaramıyor. Çağdışı bir anlayıştır" diyerek sporla, sanatla, kültürle ilgilenen çocuklar yetiştirmek için adım atılması gerektiğini ve bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı'yla protokol yaptıklarını bildirdi.

Bakan Özak, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sporda şiddetin önüne geçmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Bakan Özak maçlarda hakeme hakaret eden, spor dışı hareket eden ve şiddet uygulayanlara yönelik cezaların hemen uygulanması gerektiğine işaret etti. Özak, "Maç günü şiddet uygulayan, spor dışı hareket yapan, hakeme taş atan kişiler anında mahkemeye çıkarılmalı ve hiç bir müsabakaya sokulmamalı. Mevcut düzenlemede, bunlar tespit edilseler dahi, örneğin futbol maçından çıkıp basketbol maçına gidiyorlar. Bu kişiler hemen mahkemeye çıkarılıp, bir daha müsabakalara girememeli. Bu konuda, 'spor mahkemeleri' deyince, yeni bir mahkeme kurulsun anlamında demiyorum. Bir mahkeme, bir hakim, bu olaylara bakar ama çok çabuk bakar. Adalet Bakanlığımız bu konuda bir çalışma yapıyor. Bu konu tasarı halinde gelecek" diye konuştu.

-"BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ İŞE YARAMIYOR"-

Bakan Özak, bir başka soruya yanıt verirken de okullardaki beden eğitimi derslerini eleştirdi. Özak, "Beden eğitim dersleri bugünkü haliyle hiçbir işe yaramıyor. Çağdışı bir anlayıştır. Bir öğrenci haftada bir 45 dakika beden eğitimi yapamaz. Bu nedenle daha kapsamlı spor dersleri oluşturulmalı" dedi. İlköğretim'de 6 ve 7'nci sınıflarda SBS'nin kaldırılmasının iyi olduğunu kaydeden Bakan Özak, "SBS çocukları yalnızca okul ve kursa yönlendirmişti. Çocuk sosyalleşemiyordu. Sporla, sanatla, kültürle ilgilenen çocuklar yetiştirmek için adım atılabilir" dedi. Özak, Milli Eğitim Bakanlığı ile bu kapsamda bir protokol yaptıklarını ve ortak bir çalışma gerçekleştireceklerini de söyledi.

-"BORÇ YÜKÜ OLAN KULÜPLER ZAPTURAPT ALTINA ALINMALI"-

Özak spor kulüpleri ile ilgili yeni bir yasal düzenleme yaptıklarını da kaydetti. Özak "Kulüplerde mutlaka gelir gider dengesi kurulmalı. Borç yükü altında olan kulüplerin zapturapt altına alınmasını istiyoruz. Bunu kulüpler de federasyon da istiyor. Bu düzenleme, beraberinde kaliteyi getirecek" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title