Haberler

Bedelli Başvuruları Sona Erdi, Rekor Rakam Açıklandı

Güncelleme:

Bedelli askerlik için öngörülen 2 aylık başvuru süresi bugün sona erdi. Başvuru işlemlerini son güne bırakan kimi vatandaşlar askerlik şubesine koşarak gitti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikten yararlanmak için başvuranların sayısının saat 17.30 itibarıyla 199 bin 358'e ulaştığını bildirdi.

ASKERLİK ŞUBELERİ 20:00'A KADAR AÇIK

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bedelli askerlik başvurularının son günü olduğu için askerlik şubelerinin saat 20.00'ye kadar açık olacağını belirterek, "Ola ki bankaya parasını yatırmış, makbuzunu 'trafikte sıkıştım, trafik yoğunluğu vardı, yetiştiremedim' dememeleri için saat 20.00'ye kadar askerlik şubelerimiz açık" dedi.

Başvuru sayısı hakkında bilgi veren Yılmaz, bedelli askerlikten yararlanmak için başvuranların sayısının saat 17.30 itibarıyla 199 bin 358'e ulaştığını açıkladı.

"ÜLKEMİZİN HER İKİSİNE DE İHTİYACI VAR"

Yılmaz, şunları söyledi:

"Ben buna katılanlara da verilmiş olan bu tercihi kullananlara da kullanmayanlara da teşekkür ediyorum. Kullananlar, Silahlı Kuvvetlerimize ve ülkemizin güvenlikle ilgili olan ihtiyaçları için kullanılacak Savunma Sanayii Fonuna yapmış oldukları destekler için teşekkür ediyorum. 'Ben Silahlı Kuvvetlerimize bedenen Mehmetçik olarak katılacağım ve destek vereceğim' diyenlere de teşekkür ediyorum. Ülkemizin her ikisine de ihtiyacı var. Bu rakamların (bedelli askerlik başvuru sayısı) üzerine çok az bir şey eklenebilir, yolda kalanlardır. Demek ki yaklaşık 200 bin rakamı söylenirse yeter ama saat 17.30 itibarıyla rakamımız, 199 bin 358."

SON GÜN İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER

Başvuru işlemlerini son güne bırakan kimi vatandaşlar Halıcıoğlu Askerlik şubesi önünde ilginç görüntüler oluşturdu. Mesai bitiminden önce bedel li askerlik başvurusunda bulunmak isteyenler işlemlerin yapıldığı binaya koşarak girdiler.



Başvuru işlemeni tamamlayan Hakan Altay, "Son güne kaldı hallettik işlemimizi. Çok mutluyum" dedi. Bir başka vatandaş ise 2 aylık zamanın kısa olduğunu söyleyerek, "Başvurdum, herkes için iyi bir süreç oldu. Umarım herkes yatırabilmiştir. Zaman çok kısaydı. İnşallah herkes yatırabilmiştir" şeklinde konuştu. Askerlik şubesine koşarak giren Barış Kahraman ise, "Hallettim. Son gün değil son 2,5 saat gibi bir şey" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500

Yorumlar (148)

Gurbetçi 50Mobil-IOS:

199358 korkkak lafa gelse herkesten daha fazla ülkelerini sevdiklerini savunurlar ama bu devlete 12 ay askerlik yapmaktan bile acizler cok merak ediyorum bunlar yaşlanca cocukları sorarsa nerede askerlik yaptın baba diye nasıl cevap verecekler aceba

20
10
yanıtYanıtla
KİTABIN ORTA YERİ:

TAMAM ŞEHİTLERİ RAHMETLE ANACAĞIZ YA BUNLARI

18
11
yanıtYanıtla
bayram:

ADALET BÖYLE BİR ŞEY GALİBA ZENGİN ARABASINI DAĞDAN AŞIRIR GARİBAN DÜZ YOLDA ŞAŞIRIR

21
8
yanıtYanıtla
www:

iktidarın zekası böyle pislik şeyler çıkararak para kazanmaya yetiyor , tc kimliklerinede 20 tl vereceğiz ehliyetlerde değişiyor böyle absürd şeylerden kutuları dolduruyorlar zaten vergilerle milleti süründürdükleri yetmezmiş gibi

25
4
yanıtYanıtla
istanbul 34mobilWeb@haberler.com:

Erkek olan askere gider kacmaz

18
9
yanıtYanıtla
Gercekler acidirMobil-IOS:

Paraniz Yok diye millete korkak demeyin, ac karninizi doyurun

7
18
yanıtYanıtla
HappiiiyutuuuuuMobil-IOS:

İki yüz bin korkak ve hain...

14
11
yanıtYanıtla
Asker:

Biz 1996 Şırnak gabarda namlunun ucuna boşuna mı attık kendimizi neymiş para kazandırmışlar sizin vereceğiniz paranın. . . . . . . . . . Askerlik demek Namus borcu demek birde burda çıkıp kendinizi adam yerine koymuyormusunuz ;boşuna dememiş Analarımız Babalarımız Askerlik yapmayan Adam sayılmaz diye ne parası Askerlik bu askerlik bugün çağırsınlar bu vatan toprak için geçmişte olduğu gibi ölmeye razıyım Hakkım Askerlik yapmış tüm devrelerime Helal

17
7
yanıtYanıtla
dogrucu:

demekki 200 bine yakın tescilli vatan haini cepheden kaçan ımız var yokmu ileride bu bedelli diye askerden kaçanlara üçer yıl askerlik yaptıracak bir parti oyumu ona verecegim

14
9
yanıtYanıtla
bursamobilWeb@haberler.com:

Parayi temin edemedim.keske uzatilsa veya ucuzlasa..

14
8
yanıtYanıtla
Tüm 148 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title