Haberler

Bedelli İlanıyla Satılan Araçlara Dikkat

Güncelleme:

Başbakan'ın bedelli müjdesinden sonra 2. el araçlarda "Bedelli için satıyorum" ilanları artarken sektörün temsilcileri, "Yalan olabilir. Arızalı olabilir." uyarısı yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 18 bin TL'ye bedelli müjdesinin ardından durgun olan 2. el araba piyasası da hareketlendi. Aracı bulunan gençler; "Bedelli askerlik için acil satılık", "O da bedelli kurbanı" gibi ilanlarla aracını satılığa çıkardı.

Ancak sektörün temcilcilerinde bu konuda uyarı geldi. Temcilsiler, bazılarının sahte ilan verdiğini konuyla alakaları olmadığını ve arızalı araçları ucuz fiyat adı altında satmaya çalıştıklarını söyledi.

"O DA BEDELLİ KURBANI"

İkinci el araç piyasası, bedelli askerlik müjdesinin ardından hareketlendi. Araçların "Bedelli askerlik için acil satılık", "O da bedelli kurbanı" gibi ilanlarla satılığa çıkarılması dikkati çekiyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuya ilişkin açıklamasının ardından askerliğini bedelli olarak yapmak isteyen gençler, nakit ihtiyaçlarını karşılamak için araçlarını satılığa çıkardı. Özellikle kışın, yaz aylarına göre daha sakin günler geçiren ikinci el araç piyasası, bedelli müjdesinin ardından hareketlenmeye başladı.

Bu kapsamda, çoğu araç internet üzerinde ikinci el araçların satışının yapıldığı sitelerde "Bedelli askerlik için acil satılık", "O da bedelli kurbanı", "Bedelli askerlik için ayrılma vakti", " Bedelli askerlik için fiyat düştü" gibi başlıklarla ilana konuldu.

BEDELLİ İLANLARINA DİKKAT

İkinci el araç sektöründe faaliyet gösterenler konuya temkinli yaklaşırken, vatandaşlara araç alırken dikkatli olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Çoğu kişinin bedelli askerlikle alakası olmadığı halde bu yönde ilan verebileceğine dikkati çeken sektör temsilcileri, şu uyarılarda bulundu:

"Bedelli askerlik için nakit ihtiyacı olanlar araçlarını ederinden daha ucuz fiyata satabiliyor. Bunun yanı sıra kazalı ya da masraf açacak bazı arızaları araçlar bedelli maskesi altında satılabilir. Bu araçlar alıcılarını üzer. Vatandaşımızın bu konuda dikkatli olması gerekir. Hangi marka, modeli aracı alacak olursanız olun, mutlaka yetkili servisine ya da güvendiğiniz ustaya test ettirin." (Kaynak: Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Komik - İlginç Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500

Yorumlar (10)

kapkara:

BU İKİNCİ ELİN BİR DÜZENE KONMASI LAZIM ARKADAŞ KAZIĞI YİYENİN YANINA KAR KALIYOR bu alış veriş şekli insana güven vermiyor. . .

57
1
yanıtYanıtla
Hakan:

Bedelli askerlik yapacaksa ruhsat sahibinin askerlik şubesinden sorgulatın.

47
1
yanıtYanıtla
MİSAFİR:

ARAÇ ALIRKEN KAZASI VARMI DİYE SORGULATIYORSUNUZ, BİRDE BEDELLİ ASKERLİK İÇİNMİ SATILIYOR ONUDA İLGİLİ MAKAMLARDAN SORGULATIN. SONUÇTA BİNLERCE LİRA ÖDÜYORSUNUZ. GERİ GELMEZ.

33
0
yanıtYanıtla
ESAS ATATURKCU:

BUNLAR DA ADAMIM DİYE GEZECEKLER İŞTE MEMOŞLAR GURURSUZLAR

19
7
yanıtYanıtla
polat:

bu haber yalan hiç bir şekilde böyle bir ilan yok hiç bir sitede hepsi düzmece

8
10
yanıtYanıtla
IsmailmobilWeb@haberler.com:

Ya simdi bunlarda arzu yoktur. Rusya yada arabistana verseydiler.

7
2
yanıtYanıtla
yorumsuzMobil-ANDROID:

aslinda bu tip ilanlarla veya aciklamalarla satisa verilen araclara hic bakmayacaksin. her sekilde karakter yoksunu olduklarindan bulasmayacaksin. ama bizim millet hep ucuzuna kactigindan kazik onlenemez oluyor....

7
2
yanıtYanıtla
cano:

bedellıden araç alan memoştur

8
0
yanıtYanıtla
Bedelli=eşitsizlikMobil-IOS:

Bu durumda fakirler askerde durumu iyi olanlar askere gitmicek ne biçim sistem bu hak hukuk nerde bu devlet eşitlikten bahsediyo yalan eşitlik yok olan gene fakire oluyo

7
0
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

ARAÇ HATASIZ DİYOR BAŞINA GİDİYON PERT ÇIKIYOR AMA ÇOK TEMİZ DÖVDÜM ADAMI 4 DİŞİNİ DÖKTÜM AĞZINA 4 EKİP ZOR ALDI ELİMDEN!!

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title