Haberler

Bedelli Başvurusu 72 Bin 900 Kişiyle Rekora Koşuyor

Güncelleme:

Bedelli askerlikle ilgili başvuru sayısında cuma günü son rakamlara göre 72 bin 900 kişiye ulaşıldı. Bakan Yılmaz, "Şu ana kadar bedellide en yüksek rakam" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili başvuru sayısına ilişkin, "Cuma günü son rakamlara göre 72 bin 900 kişiye ulaşıldı. Şu ana kadar bedellide en yüksek rakam" dedi.

72 BİN 900 KİŞİ BAŞVURDU

Yılmaz, Gömeç ilçesinde katıldığı bir fabrikanın açılış töreninden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bedelli askerlikle ilgili başvuru sayısında cuma günü son rakamlara göre 72 bin 900 kişiye ulaşıldığını açıklayan Yılmaz, "Şu ana kadar bedellide en yüksek rakam" ifadesini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) için üzerinde çalışılan araç ve silahlarla ilgili soru üzerine Yılmaz, her projenin kendi yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Bu projelerde üretilecek araçların TSK'ya 2018'de kazandırılacağını vurgulayan Yılmaz, denizaltı, çıkarma gemisi, ANKA ve bunun silahlı versiyonunu üretip TSK'ya teslim edeceklerini anlattı.

"DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA CAYDIRICILIK VERİYOR"

TSK'nın bölgesinin en güçlüsü olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Dosta güven, düşmana caydırıcılık veriyor. Bundan sonra daha ileri götüreceğiz. Eşkıya var. Hukuka aykırı şekilde elinde silah taşıyan herkes eşkıya. Bu eşkıya başkasını tanımıyor. Türkiye'ye gelince duruyorsa Türkiye'nin gücünden dolayı duruyor. Silahlı kuvvetlerimiz, son 10 yılda her türlü teknolojik kabiliyeti kazanmıştır. Eksik olan kabiliyetleri de kazandırma yolundayız. Milli muharip uçağımızın ilk prototipini, cumhuriyetimizin 100. yılında uçurmayı planlıyoruz."

"21.YÜZYIL TÜRKİYE'NİN ASRI OLACAK"

Yılmaz, Türkiye'nin başının dik alnının açık şekilde ilerlediğini ifade ederek, "77 milyon, 'ben Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşıyım' demekten gurur duyacak. Tankımız, gemimiz, uçağımız var kendi milli silahımız var, namerde muhtaç olmayacağız. Bu yapılanlar içinde en önemlisi millete öz güvenini kazandırmak. Bunu yapmak kolay değil. Tankımızı da topumuzu da helikopterimizi de uçağımızı da yaparız, Türkiye bu aşamada. 21. yüzyıl, Türkiye'nin asrı olacak" dedi.

SAVUNMA SANAYİ YÜZDE 18 BÜYÜDÜ

Savunma sanayi ihracatının 1 milyar 600 milyon doların üzerine çıktığını dile getiren Yılmaz, savunma sanayinin, en fazla artış gösteren üçüncü sektör olduğunu, yüzde 18 gibi artış yaşandığını anlattı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yerli helikopter, uçak ve geminin motorlarının yapılması için başlatılan projelere devam edildiğini vurgulayarak, "Türkiye'nin ortalama ihracat değeri 1,5 dolar. 'Göktürk' uydusunu ihraç edersen 200 bin dolar. Galyum nitrat temelli çip ihraç edersen 10 milyon dolar. Bunları ihraç edersek, yüksek katma değerler üretirsek, 25 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalarız" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Türkiye Gömeç Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (100)

andromeda:

erkeğim diye gezen ne cok gevşek varmıs meğer ülkemizde

26
15
yanıtYanıtla
serkan:

ne mutlu kürdüm diyene . . .

19
22
yanıtYanıtla
TsMobil-IOS:

Akp hükümeti yatacak yeriniz Yok Allah belanizi versin

28
11
yanıtYanıtla
AK KOYUNLU:

ACELE EDİNİZ HANIMLAR, BEYLER! AK SARAYA PARA LAZIM!!!!!

23
7
yanıtYanıtla
İyi polisMobil-IOS:

Gariban bekler soğukta... Çünkü o fakir... Onun kaderi ecelsiz ölmek...

22
6
yanıtYanıtla
dogol deux:

diğer sayfadan farklı bir haber:Elazığ''ın Aksaray Mahallesi''nde eşi ve 3 çocuğu ile birlikte oturan 47 yaşındaki Adnan Köse, en son Kurban Bayramında komşularının getirdiği eti yediklerini söyledi. (kırdığınız rekor fakir fukaraya ulaşmadıktan sonra, yemişim sizin rekorunuzu. . . )

23
3
yanıtYanıtla
zübük:

klavye delikanlılığı vatanseverlıkten ağır bastı desenize

22
2
yanıtYanıtla
eroin torbasından yastık yapan:

bu paraları nasıl yiyeceksiniz

19
4
yanıtYanıtla
Oğuz Kağan Mobil-IOS:

Ulan çocuk mu kandırıyorsunuz. Güzel ülkemin her yerinde eli silahlı teröristler geziyor yol kesiyor devlete kafa tutuyor neyin kafasını yaşıyorsunuz...

19
4
yanıtYanıtla
şırnaklıMobil-ANDROID:

vatanseverler gittikçe büyüyorlar osmalı İmparatorluğu kuruluyor hey maşallah hey

20
3
yanıtYanıtla
Tüm 100 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title