Haberler

Bedelli Askerlik Derneği Başkanı Ferhat Doğan;

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde devam eden operasyonlar ve sınır güvenliği için yapılan harcamalar ile birlikte seçim öncesi verilen ekonomik vaatlerin devlet kasasına ağır yükler getirdiğine dikkat çeken Bedelli Askerlik Derneği Başkanı Ferhat Doğan, "Milletvekili ve bakanlar ordunun artık profesyonel olması gerektiğini her platformda açıklamakta, yeni Anayasa çalışmaları içersinde de zorunlu askerliğin kaldırılması ve profesyonel orduya geçilmesi gibi başlıklar netleşmektedir.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde devam eden operasyonlar ve sınır güvenliği için yapılan harcamalar ile birlikte seçim öncesi verilen ekonomik vaatlerin devlet kasasına ağır yükler getirdiğine dikkat çeken Bedelli Askerlik Derneği Başkanı Ferhat Doğan, "Milletvekili ve bakanlar ordunun artık profesyonel olması gerektiğini her platformda açıklamakta, yeni Anayasa çalışmaları içersinde de zorunlu askerliğin kaldırılması ve profesyonel orduya geçilmesi gibi başlıklar netleşmektedir. Ülke genelinde de artık askerin profesyonel olması gerektiği algısı iyice belirgenleşmiştir" dedi.

Resmi olmayan rakamlara göre yaklaşık 700 bin kişinin bakaya durumuna düştüğünü, askerliğini tecil ettirenlerle birlikte askerlik yaşı geçenlerin sayısının 1 milyona yaklaştığını ifade eden Ferhat Doğan, "Bunca genç ve aileleri bu soruna biran önce çözüm bulunmasını beklemektedir. Binlerce avukat, doktor, öğretmen vb. ailesini kurmuş insanlar bu meselenin kendileri ve devletin yararına olacak bir şekilde çözülmesini beklemektedir. Bu konunu en mantıklı çözümü ise bedelli askerliktir. Türk Silahlı Kuvvetlerine maddi katkı sağlayacak, kapsamı iyi analiz edilerek belirlenecek bir bedelli askerlik bu sosyal sorunu ortadan kaldıracaktır" şeklinde konuştu.

Parası olanın bedelli askerlik yapabildiği, parası olmayanın askere gittiği algısının yanlış olduğunu savunan Doğan, "Bizler toplumun içinden gelen insanlarız. Ne bir siyasetçinin oğluyuz, ne de bir Holdingin sahibiyiz. Bizler öğretmen, doktor, küçük sermayeli işletme sahibi, avukat, grafiker, aşçı vs. mesleklerine sahip insanlarız. Bizler hakkında farklı düşünceleri olan varsa buyursun bizleri işinin başında görsün. Biz buradayız. Yasal bir derneğiz." ifadelerini kullandı.

Bedelli askerlik konusunu savunma sanayi için bir fırsat olarak gördüklerini dile getiren Ferhat Doğan, "Yaşadığımız devir teknolojik savunma devridir. Profesyonel orduya geçişte bedelli askerlik gelirleri kaynak olarak kullanılabilir. Hükümetimiz bakaya ve yoklama kaçakları üzerinden yapacağı bir yasal düzenleme ile 700 bin vatandaşın sorunun çözebilir, oluşacak kaynakta düzenli olarak savunma sanayisi bütçesine aktarılabilir." şeklinde konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title