Haberler

AK Partiden, Muharrem İnce'ye Cevap Gecikmedi

Güncelleme:

Yalova'da yaşanan su sıkıntısı nedeniyle CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin AK Partiyi sorumlu tutmasına, AK Partiden yanıt gecikmedi.

Yalova'da yaşanan su sıkıntısı nedeniyle CHP'li Milletvekili Muharrem İnce'nin AK Parti'yi sorumlu tutmasına AK Parti'den yanıt gecikmedi. AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, 'Suyla ilgili yapılan çalışmalarda hiçbir katkısı olmayan Sayın milletvekili halkımızın mağdur olduğu bu sorunu gündem malzemesi yapabilmiştir. Onu da becerdi. Bu bir reyting fırsatçılığıdır" dedi. Partisinin Yalova İl Teşkilatı'nda, gazetecilerle bir araya gelen Milletvekili Temel Coşkun, susuzluğun ülke ve dünyanın bir sorunu olduğunu söyledi. Konuyla ilgili ilk haberlerin Yalova'dan çıkmasına üzüldüklerini belirten Coşkun, 'Yüzde 60'ı yeşil olan önünde deniz, arkasında dağ olan bu şehirde birlikte yaşıyoruz.Tabiat şartları bakımından bizden daha kötü durumda olan iller varken, susuzluk konusunda ilk sinyalleri bizim vermemiz üzücü. Yalova, 'Susuz bir şehir' olarak Türkiye'nin gündemine oturdu. Bu bizi çok üzdü" dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin açıklamalarını eleştiren Coşkun, İnce'nin susuzluk konusundaki açıklamalarını 'reyting fırsatçılığı' olarak değerlendirdi. 'Bize 'beceriksiz AKP'liler demiş Sayın Milletvekili. Beceriksiz yerel yönetim bunların üstesinden nasıl gelir ben tahmin edemiyorum." diyen Temel Coşkun, "Gelemez de zaten. Öyle bir niyetleri yok. Bir yanlışlıkla geldiler ve oturdular. Bakalım daha hangi şeylerle karşılaşacağız. Yalova'nın bu sorunun çözmek için il başkanımız ve teşkilatlarımızla birlikte şehrimizin en önemli ündemi haline gelen, taraflarla görüşüp kısa ve uzun vadeli programların hep içinde olduk. Suyla ilgili yapılan çalışmalarda hiçbir katkısı olmayan sayın milletvekili halkımızın mağdur olduğu bu sorunu gündem malzemesi yapabilmiştir. Onu da becerdi. Yalova'yı ve Yalova'da yaşayanlar bu sorunla sanki bugünden itibaren yüz yüze kalmış gibi ağzına geleni düşünmeden söyleyebilmiştir. Bu bir reyting fırsatçılığıdır. Ama biz ona bu fırsatı ermeyeceğiz. Talihsiz açıklamalarında sarf ettiği kendisine yakışır ifadelerin hiçbirisi halkımızın mağduriyetine ne bir deva olabilmiştir ne de yapılan çalışmalara katkı vermiştir. Sadece laf, konuşma" dedi. Yalova'nın CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman'ın Yeşil Körfez Su Birliği'nin AK Partili bir meclis üyesi tarafından yönetilmesiyle ilgili eleştirilerine de değinen Coşkun, 'Su Birliği Başkanını belediye meclis üyeleri seçti. Senin başkanlığını da Yalova seçti. Biz ona razıyız da sen ona neden razı değilsin' Ama ben bunlara iddialı bir şey söylüyorum. Yarın sabah Su Birliği Başkanlığı'nı Sayın Belediye Başkanı'na devrederiz. Bir hafta içinde Yalova'ya su getireceğini, su sorununu çözeceğini bize taahhüt etsin, biz Su Birliği Başkanlığı'nı Yalova Belediye Başkanı'na veririz. Bu kadar kıymetliyse, Su Birliği Başkanı olduğu takdirde bu sorunu çözecekse buyursun alsınö diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muharrem İnce Temel Coşkun Ak Parti Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title