Haberler

Bebka Tarafından Desteklenen Eko-Biyoteknoloji Ar-Ge Birimi Düzenlenen Törenle Açıldı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen EKO-Biyoteknoloji AR-GE Birimi düzenlenen törenle açıldı.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen EKO-Biyoteknoloji AR-GE Birimi düzenlenen törenle açıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende, bilimsel faaliyetlerin kabul etmediği deyimlerin yeter ve kafi deyimler olduğunu, bilimsel çalışmaların mutlaka yeni alanlara açılarak insanlığın mutluluğunu ve refahını attıracak yeni gelişmeleri sağlamak için gayret edilmesi gerektiğini kaydetti.

Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Uygulama ve Araştırma Merkezi Cihan Darcan da üniversitenin araştırma ve geliştirme projelerini gerçekleştirebileceği alt yapısının temellerini attıklarını belirterek 20 alt alanda yetkin bir üniversite olmak için geleceği planladıklarını söyledi.

Bitki ıslahı, aşı ve biyomalzeme üretimi gibi alt alanlarda öncü bir merkez ve lider üniversite olma hedefinde olduklarını bildiren Darcan, şöyle konuştu:

"Ayrıca bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek, üniversiteyi halkla buluşturacak projeler üretip, toplumun sorunlarına çözüm bulma görevimizi de yerine getireceğiz. Bu merkezlerle kuruluşun ve kurtuluşun şehri gibi sosyal ve tarihi tanımlamalarının yanında üretmenin, zenginleşmenin, güçlü devlet olmanın tanımlamasını içeren kalkınmanın da şehri olmasını sağlayacak adımları atacağız. Bu laboratuvarlarla değişen iklim koşullarında yüksek verim verebilecek bahçe, tarla ve tıbbı aromatik bitkilerinin ıslahı, yeni bağ çeşitlerinin geliştirilmesi gibi bitkilerin moleküler ıslah çalışmalarını, tohum bankası çalışmalarını ve değerli gen olan yerli tohumlarımızın koruma altına alınmasını sağlayacak çalışmaları yapan bir merkez olacağız. Ayrıca Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyelerimiz aşı üretimini, kanser ve metabolik hastalıkların tedavileri için yöntem ve ilaç geliştirilmesini sağlayacak, ülkemizi petrol bağımlılığından kurtaracak biyoyakıt üretimini, sağlık alanında insan vücudunda çeşitli amaçlar için kullanılabilecek biyomalzemelerin üretimi gibi belirlediğimiz alanlarda katkılar sunmayı hedefliyoruz."

Konuşmaların ardından birimin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Hamdi Nayir Eskişehir Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title