Haberler

Bebka'nın 2015 Yılı Mali Destek Programları Tanıtıldı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının (BEBKA), 15 milyon lira bütçeli 2015 yılı mali destek programları Gölpazarı ilçesinde tanıtıldı.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının (BEBKA), 15 milyon lira bütçeli 2015 yılı mali destek programları Gölpazarı ilçesinde tanıtıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Devrim Toraman, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Denizli, İl Genel Meclis Üyeleri Ali Şenel ve Turgay Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

BEBKA Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Jülide Ateş, burada yaptığı konuşmada, bölgede kırsal alanlarda tarım ve sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi ve tarım dışı faaliyetler ile ekonomik çeşitliliğin sağlanarak gelir artışına katkı sağlanması amacıyla destek programların hazırlandığını bildirdi.

Projeler için 15 milyon lira kaynak aktarıldığını belirten Ateş, kırsalda üretilen tarım ürünlerinin katma değerlerinin ve pazarlama imkanlarının artırılması, tarım işletmelerinde ve tesislerinde yürütülen tarımsal faaliyetlerde yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması ile kırsalda tarım dışı gelir getirici faaliyetlerin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi amaçladığını anlattı.

Toplantı, BEBKA Program Yönetim Birim Başkanı Ayhan Öztürk'ün 2015 yılı mali destek programı sunumuyla sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Gölpazarı Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title