Haberler

Bebeklerini "Gönül Gözüyle" Büyütüyorlar

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan görme engelli çiftin karanlık dünyası, 5 ay önce doğan bebekleriyle adeta aydınlandı.

ŞABAN KILIÇCI - Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan görme engelli çiftin karanlık dünyası, 5 ay önce doğan bebekleriyle adeta aydınlandı.

Doğuştan görme engelli, memur Hacı Hanım Özdemir (24) ile yedi yıl önce yakalandığı hastalık nedeniyle görme yetisini kaybedip malulen emekliye ayrılan Mustafa Özdemir (32), yaklaşık 1,5 yıl önce evlendi.

Çiftin 5 ay önce de "İsmail Kerem" adını verdikleri bebekleri dünyaya geldi. Sağlık sorunu bulunmayan bebekleriyle hayata sıkı sıkıya bağlanan çift, ilk birkaç ay sıkıntı yaşasa da ailelerinin desteğiyle İsmail Kerem'e bakmayı öğrendi.

-"Birkaç ay zorlandık"

Hacı Hanım Özdemir, eşiyle Ankara'da tanıştıklarını ve bir süre görüştükten sonra evlenmeye karar verdiklerini söyledi.

Kendisinin Tokatlı, eşinin Kütahyalı olduğunu belirten Özdemir, "Evlenme kararımızdan ailelerimize bahsettik. İkimiz de görmediğimiz için zor olacağını düşündüler. Onları beraber yaşayabileceğimize ikna ettik ve evlendik" dedi.

Özellikle yıkama ve altını temizleme olmak üzere bebeklerinin bakımıyla ilgilenirken birkaç ay zorlandıklarını anlatan Özdemir, özellikle kayınvalidesi ve görümcesinin desteğiyle zor günleri aştıklarını ifade etti.

İsmail Kerem'in bakımıyla artık tamamen kendilerinin ilgilendiğini bildiren Özdemir, şunları kaydetti:

"Her şeyimizi çocuğumuza göre planlıyoruz. Genelde o uyurken kahvaltımızı yapmaya çalışıyoruz. Çünkü artık hareketlendi, sürekli yeri değişiyor. Uyandığı zaman önce emziriyorum. Bu yetmediğinde meyve püresi, yoğurt gibi ek gıdalar veriyoruz. Tabii bunları yedirmek, özellikle kaşıkla biraz zor oluyor. Kaşığı tutmaya çalışıyor. Biberonla yedirmeye çalışıyoruz. Tabii yine de zor."

Hayatlarının tamamen değiştiğini dile getiren Özdemir, "Düşünüyorum, bebek yokken ne yapıyormuşuz? Şimdi oturup rahat rahat çay içmeye vaktimiz yok. Uyuyorsa 'Acaba uyandı mı', yerdeyse 'Dönebildi mi', 'Kolunu çıkarabildi mi', sürekli bebeği düşünüyorsun" diye konuştu.

"Dokunarak, babalık hissini çok derinden yaşıyorum"

Mustafa Özdemir ise babalık hissini bebeğine dokunarak yaşadığını söyledi.

Babalığın muhteşem bir duygu olduğunu anlatan Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

"Bu mutluluğu gözlerimi kaybettikten sonra tattım. Yüzünü göremiyoruz ama sesini duyabiliyoruz. Dokunarak her şeyi hissedebiliyoruz. Ona dokunarak babalık hissini çok derinden yaşıyorum. Gören ama çocuk istemeyenlere de özellikle tavsiye ediyorum. Görmediğimiz halde bu zorlukları yaşayıp da çocuk sevgisini tadabiliyorsak, görenlerin de bu duyguyu mutlaka tatması lazım."

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Özdemir İnegöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title