Haberler

Bebeklerde İdrar Yolu Enfeksiyonuna Sünnetli Tedavi

Adana’da böbrek ve idrar yollarında genişleme, idrar yolu çıkışında tıkanıklık rahatsızlığıyla dünyaya geldikten sonra tedavi edilen ancak sık sık enfeksiyon kapan 3 aylık bebek, sünnet edilerek sağlığına kavuştu.

Adana'da böbrek ve idrar yollarında genişleme, idrar yolu çıkışında tıkanıklık rahatsızlığıyla dünyaya geldikten sonra tedavi edilen ancak sık sık enfeksiyon kapan 3 aylık bebek, sünnet edilerek sağlığına kavuştu.

Dilek-Ahmet Çıldır'ın İshak ismini verdiği çocukları 3 ay önce 34 haftalık olarak Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde dünyaya geldi. İshak bebeğin doğuştan böbrek ve idrar yollarında genişleme, idrar yolu çıkışında tıkanıklık rahatsızlığı vardı. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nihat Satar, Çocuk Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Aysun Beyazıt ve Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hacer Yapıcıoğlu Yıldızdaş, İshak bebeği sağlığına kavuşturmak için kolları sıvadı.

Yapılan tetkik ve incelemelerden sonra İshak bebeğe tedavi süreci başladı. Yapılan operasyonlar ve tedavi sonucunda idrar yolundaki tıkanıklık ve genişleme problemi çözüldü. Ancak böbreğindeki problem devam ediyor. Ayrıca bebeğin idrar yolları sık sık enfeksiyon kapmaya başladı. Bu nedenle doktorlar bebeğin enfeksiyondan kurtulması için sünnet olmasına karar verdi. 3 doktorun kontrolünde İshak Çıldır sünnet edildi. Doktorlar aileye de sünnet sürprizi yaptı. Baba Ahmet Çıldır, sürpriz karşısında çok mutlu olduklarını söyleyerek, "Böyle bir organizasyonla ilk defa karşılaşıyoruz minnettarız çok güzel, hoşumuza gitti. Bütün hastane personeline teşekkür ediyoruz ilgilendiler bakım konusunda harika. Burayı süslemişler çok şaşırdık sürpriz oldu bizim içinde. Çok mutluyuz hastaneye de çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Anne Dilek Çıldır ise, "Herkese çok teşekkür ediyorum hepsi çok güzel ilgilendiler. Allah razı olsun hepsinden çok güzel bir sürpriz oldu bizim için" diye konuştu.

"Bu durumdaki çocukların sünnet edilmesini tavsiye ediyoruz"

Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hacer Yapıcıoğlu Yıldızdaş ise, "İshak 3 ay önce doğdu. Anne karnında böbreklerinin büyük olduğunu ve idrar yollarının da geniş olduğunu biliyorduk. Böbreğin üzerinde de keseceği vardı ve idrar yollarında tıkanıklığı olduğunu gördük. Onun için ürolog arkadaşlar ameliyat yaptılar ama 3 aydır yatıyor ve çok sık idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor bebek. Hala böbreklerindeki sorun devam ediyor, çok sık enfeksiyon geçirdiği için biz böyle hastalara bir anormallik varsa sünneti öneriyoruz. O yüzden bebeğimiz bugün sünnet oldu" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çıldır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title