Haberler

Bursa'da Bebek Cinayetinden 3 Müebbet Kararı Çıktı

Güncelleme:

Bursa'da gayrimeşru dünyaya gelen bebeğin öldürülüp gömülmesi olayında 3 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Bursa'da gayrimeşru dünyaya gelen bebeğin öldürülüp gömülmesi olayında 3 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Bebeğin babası olan polis memuru, tutuksuz yargılandığı dava sonrası mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sağlık ocağından istenen bebeğin öldürülmüş olduğu ortaya çıkınca, bir polis ve 4 kişilik bir aile hakkında açılan davada karar çıktı.

Gemlik ilçesinde 2013 yılı Haziran ayında gayrimeşru bir ilişki sonucu dünyaya gelen bebeği boğarak öldürdükten sonra gömerek üzerine parke taşı döşedikleri iddia edilen biri polis memuru 5 sanığın yargılanması tamamlandı.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmek ve suç delillerini karartmak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen sanıklar bebeğin anneannesi Nuray G. (38), bebeğin annesi Ferda D. (21), DNA ile bebeğin babası olduğu anlaşılan polis memuru Murat Ç. (38), bebeğin dedesi Sebahattin G. (45) ve bebeğin dayısı T.G. son defa hakim önüne çıktı.

Mahkemede son sözleri sorulan tutuklu anneanne Nuray G., "Ben her şeyi, başından sonuna kadar anlattım. Eski savunmalarıma katılıyorum" dedi.

"Bu dünyanın, öbür dünyası var" diyen Ferda D., "Söylediklerimin arkasındayım" dedi.

Nuray G.'nin iftirasına uğradığını söyleyen polis memuru Murat Çingiliç, "Benim hayatımı Nuray G. karattı. Mesleğimden oldum. Boş yere bir yıl hapis yattım. Yapılanlardan hiç haberim yok. Başka kendimi nasıl anlatayım?" diye konuştu.

Dede Sebahattin G., "Hakim bey, eğer olayı bilmiş olsaydım şu an 3 kişinin katili olarak karşında olacaktım. Suçu gizlemiş değilim" dedi.

T.G. ise, suçsuz olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, toplanan deliller sonrasında anneanne Nuray G.'ye, polis memuru Murat Ç.'ye, bebeğin annesi Ferda D.'ye ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Dede Sebahattin G.'ye "suçu gizlemek"ten 5 yıl hapis cezası verirken, dayı T.G. beraat etti. Mahkeme heyeti, karar sonunda Murat Ç.'nin tutuklanmasına, Ferda D.'nin Yargıtay aşamasında olacağından tutuklanmasına yer olmadığına, anneanne Nuray G.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

KAN DONDURAN İFADELER VERMİŞLERDİ

Bebeğin annesi Ferda D., daha önce verdiği mahkeme ifadede; "Polis memuru olan tutuklu sanık Murat ile babam birlikte hayvancılık yapmışlar. Polis Murat benim daha önceki cinsel istismar olayımı bildiğini söyleyerek benimle arkadaşlık kurdu. Benimle evlenip beni buradan götüreceğini söyledi. Mayıs ayında kendi evine davet etti. Ben de evine gittiğimde kendi rızamla ilişkiye girdim. İlişkiden 2-3 ay sonra hamile olabileceğimi düşündüm. Bunu polis Murat'a söyledim. O da, 'Kesinlikle benden hamile değilsin' diyerek bebeği kabul etmedi. Birkaç kez Bursa ve İstanbul'da doktora gittik. Hamile olduğum kesinleşince Murat Ç. bebeğin alınmasını istedi fakat bebeğin kürtaj zamanı geçtiği için alınmadı. Hamileliğimin 5. ayında Murat'ın tanıdığı bir doktora daha gittik. Zamanı geçmiş olmasına rağmen doktor 10 bin lira para istedi. Murat parayı bulamayınca bana şiddet uygulayıp beni köye gönderdi. Annem ve babamın hamileliğimi öğrenmemesi ve töreden korktuğum için sürekli korse takıp şişen karnımı herkesten gizliyordum. Bir süre sonra annem durumu öğrendi. Beni hemen görücü usulü nişanladı. Ardından Orhangazi'deki bir hastanede doğum yaptım. Hastaneden çıktıktan sonra, annemle birlikte Gemlik'e geldik. Annem, çocuğu kucağımdan alıp, 'Ben bunu yuvaya vereceğim, sen git. Baban duyarsa başımıza iş açılacak" deyip beni gönderdi. Eve geldiğimde hemen odama geçip uyudum. Ertesi gün anneme sorduğumda çocuğu yuvaya verdiğini ve bir daha bu konu hakkında konuşmamamı söyledi" demişti.

Bir süre sonra, sağlık ocağından bir görevlinin arayıp çocuğu getirmesini istediğini ifade eden Ferda De., "Annem telefonu elimden aldı. Çocuğu evlatlık verdiğimizi söyledi. Hemşireler durumu polise bildirince karakoldan çağırıldık. Durumu öğrenen polis Murat, beni arayıp kendisinden bahsetmememi, çocuğun başka biriyle olan ilişkiden doğduğunu söylememi istedi. Ben de buna göre bir ifade verdim. Ardından iki kez daha karakoldan arandık, durumumdan şüphelendikleri söylendi. Ben de polis Murat ile olan ilişkimi olduğu gibi anlattım. Annemle hiçbir şey konuşmadık. Bebeğin nasıl öldürüldüğünü hala bilmiyorum. Olay gecesi kazı yapıldığına dair bir ses de duymuş değilim" diye konuşmuştu.

"ASIL SUÇLU BEN VE POLİSTİR, BEBEĞİ BİRLİKTE GÖMDÜK"

Tutuklu anneanne Nuray G. de daha önce duruşmadaki ifadesinde, asıl suçlunun kendisi ve polis Murat Ç. olduğunu belirterek, insanın kanını donduran bir ifade vermişti. Kızının polis Murat Ç. ile ilişkisinden hamile kaldığını öğrenince çocuğun alınıp alınmayacağı hususunu Murat Ç.'ye sorduğunu ifade eden Nuray G., "Murat, 'Bebeğin icabına siz bakacaksınız yoksa seni ve aileni öldürürüm' diyerek beni tehdit etti. Kızımı doğumdan sonra eve gönderdim. Niyetim, bebeği karakolun önüne bırakıp kaçmaktı. O sırada bebek ağladı. Bu sırada Murat'ın bana tecavüz ettiği, kızıma yaptıkları ve bebekle ilgili söyledikleri aklıma geldi. Ben bebek sussun diye göğsüme bastırdım. Bebeğin öldüğünü anlayınca da bebekle birlikte eve geldim. Herkes evdeydi. Bebeğin cesedini ahıra koydum. Eşim ve çocuklar uyuduktan sonra, gece yarısı Murat eve geldi. Ben bebeği öldürdüğümü söyleyip ne yapacağımız sordum. O da bana vurdu. Bahçeye çukur açtı. Bebeği çukura ben koydum. Sonra da üzerini kapattık. Beni bu olaya Murat Ç. azmettirmiştir. Eşim de bebeğin gömüldüğü yerin üzerine parke taşı döşedi ama o bebeğin orada gömülü olduğunu bilmiyordu. Eşimin bu olaylardan hiç haberi olmadı" şeklinde konuşmuştu.

Polis memuru Murat Ç. ise çok büyük bir iftiraya maruz kaldığını ve kendisini nasıl ifade edeceğini bilmediğini kaydetmişti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gemlik Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title