Haberler

Bebeği Yoğun Bakımdaki Anneler İçin 'Anne Oteli'

Güncelleme:

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yenidoğan yoğun bakımda tedavi gören bebeklerin anne sütünden mahrum kalmaması için 'Anne Oteli' açıldı.

İçinde banyo ve tuvaletin yanı sıra yatağa dönüşebilen 8 kanepeyle sosyal faaliyet için şark köşesi bulunan birim, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın eşi Selma Yıldız ve Kamu Hastaneleri Kurumu Ankara 2. Bölge Genel Sekreteri Muhammet Örnek tarafından açıldı.

Örnek, Sağlık Bakanlığının doğum yapılan hastanelerde anne otelleri açılması projesi bulunduğunu, bu projeyle doğum sonrası bebeği yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören annelerle bebekleri arasındaki duygusal bağının koparılmamasının amaçlandığını ifade etti.

Yenidoğan yoğun bakımdaki bebeklerin 2-3 saat arayla anne sütüyle beslenmesi, bu nedenle annelerin hastaneden uzaklaşmaması gerektiğini belirten Örnek, anne otellerinde konaklayan annelerimize hasta refakatçilerine imkanlar tanındığını ve konaklamanın yanı sıra ücretsiz 3 öğün yemek verildiğini ifade etti.

Örnek, Ankara 2. bölgede Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanı sıra Sami Ulus Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yenimahalle Devlet Hastanesi ve Dr. Nafiz Körez Sincan Devlet Hastanesi'nde anne otellerinin açıldığını bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Taner Yıldız Yenidoğan Keçiören Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title