Haberler

Beachpark Harabeye Döndü

Antalya Konyaaltı sahilinde yer alan Beachpark'ta yıllardır hizmet veren plaj işletmeleri, restoranlar ve barlar, sözleşmenin sona ermesi üzerine yerlerini boşaltınca, ortaya harabe bir görüntü çıktı.

Antalya Konyaaltı sahilinde yer alan Beachpark'ta yıllardır hizmet veren plaj işletmeleri, restoranlar ve barlar, sözleşmenin sona ermesi üzerine yerlerini boşaltınca, ortaya harabe bir görüntü çıktı.

29 Kasım 1996 tarihinde Alke Turizm A.Ş'ye (yeni unvanı Menzilcioğlu Turizm Yatırımları A.Ş) kiraya verilen Beachpark'ın sözleşmesi 28 Ekim 2014 tarihinde sona erdi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi, hem yeniden tahsis alabilmek, hem de Konyaaltı Varyant'tan Antalya Limanı'na uzanan kıyıda yeni bir düzenleme yapabilmek için 28 Kasım 2014 tarihinde işletmeci firmaya tahliye tebligatı gönderdi.

Menzilcioğlu Turizm Yatırımları A.Ş. Beachpark'ı tahliye etmeyi kabul etti, ancak 13 plaj ve 20'ye yakın işletmeciden bazıları tahliyeye karşı çıkıp işyerlerini boşaltmadı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi, tahliye işleminin polis eşliğinde yapılabilmesi için Muratpaşa Kaymakamlığı'na yazı yazdı. Kaymakamlık, tahliyenin yapılabilmesi için 28 Kasım 2014 tarihinde Muratpaşa Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Emniyet Müdürlüğü de 1 Aralık 2014 tarihinde Beachpark'taki alt işletmecilere elden tahliye tebligatı yaparak, 8 Aralık 2014 tarihinde plaj ve dükkanların boşaltılmasını istedi. Sonrasında ise Beachpark'taki tüm işletmeler boşaltıldı.

İşletme sahiplerinin Beachpark'ı terk etmesinin ardından ortaya harabe görüntü çıktı. Sahil şeridindeki plaj işletmelerinin sökülen platformları sahile saçıldı. Plaj üzerindeki cankurtaran kuleleri de yerlerinden sökülerek devrildi. Antalyalılar ise bu görüntünün turizmin başkentine yakışmadığını, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak projenin bir an önce hayata geçirilmesini istiyor. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muratpaşa Konyaaltı Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title