Haberler

    Beach'lere Sakın Para Ödemeyin...'

    Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?1954 tarihli Kıyı Kanunu'na. Kanunun beşinci maddesi çok açık: Kıyıdan 50 metre içeriye kadar olan alan bütün vatandaşların eşit olarak yararlanmasına ayrılmış.

    Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?

    1954 tarihli Kıyı Kanunu'na. Kanunun beşinci maddesi çok açık: Kıyıdan 50 metre içeriye kadar olan alan bütün vatandaşların eşit olarak yararlanmasına ayrılmış. 50 metreden sonra istediğiniz tesisi kurabilirsiniz ama bu 50 metreyi aştığınız zaman kanunun emredici hükmüne aykırı davranıyorsunuz demektir. Beş yıl önce böyle değildi. Beş yıl sonra hiçbir kıyı kalmayacak para ödemeden denize girilebilecek. Mesela Kilyos'ta durum bu şu anda.

    Yani bu Kıyı Kanunu iyi bir şey mi, kötü bir şey mi? Yurtdışında, başka turistik ülkelerde örneği var mı?

    Olmaz olur mu? Avrupa başta olmak üzere neredeyse bütün dünyada. Bugün gidelim beraber görürsünüz: St Tropez, Cannes, İtalya, İspanya... Bütün o anlı şanlı kulüplerin önünden serbestçe geçip, istediğiniz yerden girebilirsiniz denize. Kimse size karışamaz.

    Kimi yerler de giriş istemiyor ama içeride belli bir miktar harcamayı şart koşuyor. Harcamazsanız, o parayı yine sizden alıyor.

    Aynı şey. Serin havlunuzu yere oturun. kimse sizden para talep edemez. Ama şezlongdan, duştan, masadan yararlanmayacaksınız. O zaman ücret isteme hakkı var.

    50 metre diyorsunuz ama birçok yerde 50 metrelik alan bile yok ki. Adam gelmiş kurmuş otelini denize sıfır...

    Hepsi kanunsuz. Binanın içine girmeden sahile geçebiliyorsanız, bu sizin hakkınız. Ataköy sahile yapılanlara dava açıldı halk kazandı. Ama Silivri'deki lüks siteler hala ayak diretiyor. Gidiyorsunuz, bekçi sokmuyor.

    Peki Boğaz'deki yalılar, restoranlar, oteller?

    Boğaz için özel bir durum var. Onlar 1982 tarihli Boğaz Öngörünüm'e tabi. ve birçoğu 1954'ten bile önce yapılmış.

    "Bir de üç kuruş vereyim de ailece rahat edeyim" diyenler var. Hani şu komik lafta olduğu gibi: Halk denize indi, vatandaş rahatsız...

    İyi de bu Türkiye'nin toplumsal bir sorunu. Böyle bir uyumsuzluk var diye kanunu çiğneyemeyiz. Plajın temizliğinden de güvenliğinden de oradaki nizamdan da belediye sorumlu. Herkesin huzurlu olması için bekçiyi dikecek oraya. Başkasına kiralayarak, buna işgaliye diyoruz, bu sorumluluklarını onlara devrediyor, görevden kaçıyor.

    POLİS ÇAĞIRABİLİRSİNİZ

    İyi de sahadaki durum kanundaki gibi değil... Hadi biz hakkımızı bildik diyelim, bunu ızbandut gibi görevlilere nasıl izah edeceğiz. Birçok yere parasını verdiğiniz halde almıyorlar...

    Polis çağırabilirsiniz ya da zabıtaya başvurabilirsiniz.

    Zabıtaya nasıl başvuralım? Zaten orayı belediye kiralamış o tesise...

    Mesela Kilyos'tasınız. Kıyıları kiraya veren Büyükşehir. İlçe belediyesine başvuracaksınız.

    Diyelim ödedik girdik. Sonra paramızı nasıl geri alacağız?

    Aldığınız fiş ya da kredi kartı ekstresiyle tüketici hakem heyetlerine gideceksiniz.

    Nereye, kaça giriliyor?

    Kilyos Babylon: 60 lira

    Bodrum Blue Marlin: Minimum 150 lira harcama taahhüdü

    Çeşme Fly Inn: 50 lira

    Büyükada Yada Beach: 50 lira

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    İspanya İtalya Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title