Haberler

Bdt'ye Üye Hükümet Başkanları Toplantısı

Bağımsız Devletler Topluluğu'na (BDT) üye ülkelerin hükümet başkanları, Kazakistan'ın Akmola bölgesinde bir araya geldi.

Bağımsız Devletler Topluluğu'na (BDT) üye ülkelerin hükümet başkanları, Kazakistan'ın Akmola bölgesinde bir araya geldi.

Burabay Gölü yakınlarında bir otelde gerçekleştirilen toplantıda BDT ülkeleri başbakanları, ekonomi alanındaki sorunları gidermek için ortak eylem planını görüştü.

Toplantıda, ekonomik ve mali alanda iş birliğini artırma ana başlığının yanı sıra BDT topraklarında sınır ve ulaşım güvenliği, vatansız insanların kayıt altına alınması ile ormancılık ve ahşap endüstrisinde iş birliği gibi konu başlıkları da görüşüldü, taraflar 20 ayrı belgeyi gözden geçirdi.

Toplantıda ilgili başlıklarda 2015-2016 dönemine ilişkin strateji belgeleri onaylanırken, BDT üyesi ülkelerin 2020'ye kadar inovasyonda iş birliği programı uygulamasına ilişkin belge de imzalandı.

Toplantı sonrası Rusya, Ermenistan, Belarus, Kırgızistan, Moldova ve Tacikistan başbakanları, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev tarafından kabul edildi.

BDT'ye üye ülkelerin hükümet başkanlarına hitaben bir konuşma gerçekleştiren Nazarbayev, küresel bir krizden geçildiğini belirterek, Avrasya Ekonomik Birliği etrafında entegrasyon çağırısında bulundu. Nazarbayev, birliğin hayata geçmesiyle bazı sıkıntılar yaşandığını, riskler oluştuğunu belirterek tüm bunlara karşın Avrasya ittifakının geleceğinden emin olduğunu ifade etti.

Kazakistan ile Rusya arasındaki uluslararası karayolu bağlantılarının iyileştirilmesinin Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Tacikistan'ın ekonomik kalkınmasına yardımcı olacağını vurgulayan da Nazarbayev, Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'e bu düşüncesini bizzat iletti.

Kazakistan Başbakanı Karim Masimov ile BDT Genel Sekreteri Sergey Lebedev de toplantı kapsamında basın mensuplarına açıklamada bulundu. Lebedev,  BDT ülkeleri arasında ekonomik ve mali iş birliği daha da derinleştirecek belgeleri gözden geçirdiklerini söyledi.

Kazakistan Başbakanı Masimov ise toplantıda inovasyon ve teknoloji başlıkları yanında insani ve askeri alanlarda iş birliğinin hatlarını belirleyen 20 belgeyi ele aldıklarını belirterek, bütünleşme yolunda atılan adımların BDT üyesi ülkelerinin halklarının refahını yükselteceğini anlattı.

Bir sonraki toplantı 30 Ekim'de Tacikistan'ın başkenti Duşambe'de yapılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Nursultan Nazarbayev Kazakistan Akmola Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title