Haberler

BDP'li Zozani, Temiz Eller Operasyonu İstedi

Güncelleme:

BDP Hakkari Milletvekili Zozani, bütün yolsuzlukların ve usulsüzlüklerin araştırılmasını isterken, temiz eller operasyonuna ihtiyaç olduğunu söyledi.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, bütün yolsuzlukların ve usulsüzlüklerin araştırılmasını isterken, bir "temiz eller" operasyonuna ihtiyaç olduğunu söyledi.

Meclis Genel Kurulu'nda bütçenin tümü üzerindeki görüşmelerde kürsüye ilk olarak BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani geldi.

-"SANSÜRCÜ ÜÇÜZLER"-

Türkiye'nin "gariplikler ülkesi" olduğunu iddia eden Zozani, "Siz sansürcü üçüzler, Cumhuriyet tarihi itibarıyla faşizan bir uygulamaya imza atarak bütçe görüşmelerini gölgelediniz. Siz sansürcü üçüzler, tarihin karanlık sayfalarına bir yenisini eklediniz. Sansürcü üçüzlerin; yoktur bunların birbirinden farkı hepsi aynı sömürü zihniyetinin türevidirler diyoruz. Alın birini vurun ötekine diyoruz."

-BDP'Lİ ÜÇER İLE AK PARTİLİ RECEP AKDAĞ ARASINDA TARTIŞMA-

Zozani'nin kürsüdeki konuşması sırasında Genel Kurul'un arka sıralarında BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ile Ak Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ arasında bir tartışma yaşandı. Araya giren vekiller tartışmanın büyümesini önledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de, milletvekillerini yerlerine oturması konusunda uyararak, "Hatibi dinleyemiyoruz. Yerinize oturun. Bütçenin sonu günü. Daha sabırlı olalım" dedi.

-SİMİT HESABI-

Ekonomiye değinen Zozani, "Sayın Başbakan'ın hesaplama yöntemine saplanacak değilim. Madem simit hesabını yaptı. O zaman sormak istiyorum. 11 yıllık Ak Parti hükümetleri döneminde türeyen 40 küsur dolar milyarderine ait gemiciklere, kaç adet simidin sığabileceğinin hesabını yapmış mıdır acaba?" diye sordu.

-TEMİZ ELLER OPERASYONU İSTEDİ-

Bütün yolsuzlukların ve usulsüzlüklerin araştırılmasını talep ettiklerini ifade eden Zozani, "Bir temiz eller operasyonuna ihtiyaç var. Denenmişlerden, kirli çamaşırı olanlardan hiçbir şey çıkmaz diyoruz halkımıza. Çünkü her birinin diğeriyle alakalı olarak koltuğunun altında ajandasının içinde gizli" diye konuştu.

-BAHÇELİ DİNLEDİ-

Bütçenin ilk gününde görüşmelerin tamamını takip eden MHP lideri Devlet Bahçeli, görüşmeleri izledi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Meclis Genel Kurulu Adil Zozani Ak Parti Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title